Afbeelding

Pjotr Leuvekamp (27)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik loop de post sinds dat ik 17 of 18 jaar ben. Ik werk bij Post NL en ik heb twee wijken: de Schilderswijk en de wijk rondom Ringdijk. Soms heb ik ook wel eens een losse wijk die ik erbij doeIk zocht werk na mijn opleiding ICT beheer, want ja, ik moest geld gaan verdienen. Dit kwam toevallig op mijn pad en het werk is leuk om te doen. Vooral het klantencontact vind ik leuk, zo op straat een praatje maken met mensen en soms help ik ze ook met dingen. Helaas moet ik ook door de regen en in de winter door sneeuw en ijzel op mijn fiets, maar gelukkig schijnt de zon ook vaak genoeg.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, zeker als ik de post loop natuurlijk. Ik heb ook wel een vast groepje mensen waar ik altijd een praatje mee maak en ik heb ook wel mensen op Facebook van waar ik de post bij bezorg. Mensen in de wijken kennen mij ook zeker wel na tien jaar. Je rijdt toch in je uniform met de tassen om. Maar als ik in het centrum of op straat loop wordt ik vaak niet herkend. Je ziet mensen dan kijken van 'ik ken jou ergens van', zeker zonder uniform, en vaak zeg ik dan, 'ja ik ben je postbode'. Mensen reageren dan met 'o ja, daar ken ik je van!' En dat vind ik erg leuk.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon bij mijn ouders en dat is erg gezellig. Ik heb twee broertjes en een zusje. Ik woon nog thuis omdat de post nou ook weer niet zoveel verdient. Het zou wel leuk zijn om mijn eigen huis te hebben, daarom ben ik nu aan het sparen. Toevallig werken mijn moeder, vader en broertje ook bij de post. Ik ben er via mijn ouders ingerold toen ik een bijbaan na de vakantie zocht en het leuke is, is dat mijn broertje dat nu ook doet.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Nou, op WhatsApp hebben we een vriendengroep en daar komen regelmatig grappige plaatjes en foto's langs, daar kan ik wel om lachen.

Wanneer was je het gelukkigst?

Als het lekker weer is. Dertig graden hoeft van mij nou ook weer niet, maar een lekker zonnetje in de winter is wel fijn, zeker om de post te lopen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Afgelopen mei is mijn oma overleden en daar had ik een goede band mee. Daar ben ik wel heel verdrietig over geweest.

Wie is je grote voorbeeld?

Ik denk iemand als Steve Jobs (Apple) of Bill Gates (Microsoft). Dat zijn mensen die volgens mij geen opleiding hebben afgemaakt, maar zichzelf gewoon hebben opgewerkt.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou graag een leuk huisje met een leuke vriendin willen hebben en misschien ooit wel kinderen. Als ik dan een huis heb zou ik ook wel weer meer in de ICT willen doen. Maar dan wel iets waarmee je contact blijft houden met mensen. Mensen helpen met laptop problemen bijvoorbeeld.

Welk talent zou je willen hebben?

Dat vind ik een moeilijke vraag, maar dan zou ik kiezen dat ik heel goed zou willen zijn in mijn werk, dus iets in de ICT.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Nou dan toch wel Bill Gates, sowieso omdat hij al dat geld heeft en ik dat dan ook zou hebben. En hij helpt mensen, hij geeft veel geld uit aan arme mensen.

Wat zijn je hobby's?

Ik ben graag met techniek bezig, computers, laptops, televisie, dat soort dingen. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden te ouwehoeren, televisie te kijken, naar Netflix bijvoorbeeld, of om te lezen. Ik kijk vooral comedy's, dramaseries, thrillers en andere films.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben geen ochtendmens, ik moet eerst wakker worden en gedoucht hebben voordat ik aanspreekbaar ben. Ik functioneer het beste in de middag/avond.

Wat zijn je angsten?

Ik heb denk ik geen angsten, ik relativeer nogal snel.

Wat vind je stom?

Dat mensen elkaar niet in hun waarde laten. Als mensen dat een beetje meer zou doen, zou er al veel minder ruzie zijn.

Wat is je favoriete quote?

Ik vind 'het leven is niet eerlijk, wen er maar aan' wel een goede quote.
Dat betekent dat je in principe wel voor alles moet vechten, en daar slaat die quote eigenlijk op.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant