Afbeelding

Met kinderen aan de praat met poppetjes

Algemeen

RIDDERKERK - Lowster Coaching breidt haar activiteiten verder uit. Kindercoach Marjet van Noordenne, die een jaar geleden met haar praktijk in Ridderkerk begon, werkt nu ook met poptalk. Dit is een methode voor kinderen die zich moeilijk uiten of iets ingrijpends hebben meegemaakt.
"Voor poptalk laat je kinderen met speelgoed hun eigen wereld bouwen. Dat geeft gespreksstof" licht Marjet de methode toe. De voor deze gesprekken getrainde coach kan op deze manier 'verstopte' informatie loskrijgen: "Bij poptalk wordt altijd in de derde persoon gesproken. Dat voedt bij het kind het gevoel dat het niet over hem zelf gaat."
Met wat een kind op deze manier bekendmaakt kan gerichter hulp worden verleend. "Afhankelijk van de problematiek kan ik er zelf mee aan de slag of ik verwijs door naar specialisten op dat terrein" aldus de Ridderkerkse, die is aangesloten bij het Kindercoachgilde en de beroepsorganisatie Adiona. Gesteund door deze organisaties werkt Marjet constant aan verdieping en vakkennis. Bij huiswerktraining kan ze nu meer doen met 'beelddenken'. Dit programma is gericht op kinderen met minder affiniteit voor woorden en cijfers: "Als kinderen moeite hebben met lezen wordt dit vaak afgedaan als dyslexie. Maar beelddenkers zien het anders. Ze zien bij een woord een plaatje in hun hoofd in plaats van de letters. De kunst is om daar een goede combinatie van te maken."
Zaterdag 26 november houdt Lowster Coaching van 10.00 tot 14.00 uur een open huis. Ouders zijn dan welkom voor een kennismaking en informatie over de trainingen. aan de Keurmeesterstraat 7a. Website: www.lowstercoaching.nl.

Advertenties uit de krant