Afbeelding

OKK-trainer stopt na 45 jaar

Algemeen

RIDDERKERK - Trainer Hans Mom van gymnastiekvereniging OKK is na 45 jaar gestopt met training geven aan de selectie. We hebben hem om commentaar gevraagd en hij vertelt: "Het werd vooral fysiek een opgave en dus tijd om het stokje over te geven. Het is niet iedereen gegeven het zolang vol te kunnen houden, dus heb ik er vrede mee".
Hij vertelt verder: "Er zijn diverse redenen te noemen waarom ik het zolang heb volgehouden. Ten eerste vind ik sporten leuk, maar nog leuker is het anderen iets aan te leren. De tweede reden dat ik het zolang heb volgehouden is het feit dat ik me altijd omgeven wist met mensen die hetzelfde doel als ik voor ogen hadden. Dat iedereen daaraan bijdraagt vanuit zijn eigen sterke kanten maakt het dynamisch en uitvoerbaar. Je voelt je één met het team en dat geeft veel voldoening."

Voorrecht
Belangrijke drijfveer was ook het feit dat Moms eigen dochter twintig jaren lang ook deel uitmaakte van de selectie: "Dat ik haar mede mocht trainen heb ik altijd als een voorrecht beschouwd. Dat ze daarbij niet onverdienstelijk presteerde, maakte het alleen maar leuker en gemakkelijker vol te houden. Samen sporten met je kind is sowieso geweldig. Met mijn zoon heb ik een aantal jaren zaalvoetbal gespeeld en ook dat is me erg goed bevallen. We hebben het nog regelmatig over de vader-zoon-één-tweetjes, die we regelmatig met succes uitvoerden."

Plezier
Nog een reden om zo lang door te gaan, en zeker niet de onbelangrijkste, is het plezier waarmee getraind werd door de turnsters en de opmerkingen die er soms werden gemaakt. "Dit soort interactie tussen de turnsters en mij, daar heb ik van genoten en dat ga ik natuurlijk missen" aldus Mom.

OKK-virus
De trainer van OKK had ook alle steun van thuis. Zijn vrouw Gina is al net zo als hij besmet met het OKK-virus. "OKK was en is nog steeds een deel van ons leven. Voor mijn echtgenote als secretaresse zeker. Voor mij wat minder nu, maar ik blijf wel beschikbaar voor hand- en spandiensten" blikt Mom vooruit. Hij verwacht niet in een gat te vallen. Met hobby 's als tennissen, zwemmen, fotograferen, puzzelen, zijn eigen website en niet te vergeten vooral het vogels kijken, valt er genoeg te doen.

Reünie
Hans Mom kijk ook uit naar de reünie die het bestuur op 4 februari wil organiseren, waarbij alle oud-turnsters die op de selectie hebben gezeten welkom zijn. Opgeven kan via het emailadres ginamom@xs4all.nl.

Advertenties uit de krant