Afbeelding

Afscheid van Activeringscentrum in Slikkerveer

Algemeen

RIDDERKERK - Op vrijdag 23 december hebben de cliënten van Pameijer afscheid genomen van 'hun' Activeringscentrum (AC) aan de Bachstraat in Slikkerveer . Vanaf 1993 hebben zij met veel enthousiasme gewerkt in o.a. de drukkerij, bakkerij, tuinderij, het atelier en de houtbewerking. Alle cliënten hebben nu een nieuwe baan gevonden bij bedrijven en andere partnerorganisaties van Pameijer. Hiermee vervalt de bestemming van het huidige pand.
Pameijer vindt dat iedereen een plaats heeft in de samenleving, ook mensen met een beperking. Daarom maakt dagbesteding in een apart gebouw (zoals de J.S. Bachstraat) steeds meer plaats voor werken in een reguliere omgeving.
Cliënten van Pameijer gaan op basis van hun interesses en kwaliteiten aan de slag bij bedrijven en organisaties. Zo maken cliënten volwaardig deel uit van de samenleving, doen zij meer vaardigheden op door de voortdurende uitdaging en worden zij op hun werkplek zeer gewaardeerd.

Vaste baan
'Recent kreeg één van onze cliënten een vast contract. Hij werkt nu zelfstandig op de administratie van een financiële dienstverlener. Dit is precies waar we het als Pameijer voor doen', aldus één van de begeleiders. Inmiddels zetten de cliënten zich in bij o.a. sportverenigingen, zorgvoorzieningen en lokale bedrijven

Toekomst
De toekomstige bestemming van het pand zal naar verwachting spoedig duidelijk worden. Zolang er nog geen nieuwe eigenaar/bestemming is gevonden, zal het pand nog steeds elke maandag, dinsdag en woensdagavond worden gebruikt voor de 'zoete inval', een warme maaltijd voor alle buurtbewoners.
Het team van Pameijer kijkt terug op een prachtige periode in Slikkerveer, met veel betrokkenheid uit de buurt. De cliënten en het team hebben zich altijd welkom gevoeld: " Met een goed gevoel stromen we samen met onze cliënten dan ook uit naar andere werkplekken."

Advertenties uit de krant