Afbeelding

Campagne "Ha buurman, hee buurvrouw" van start

Algemeen

RIDDERKERK - De eerste maand van de campagne staat in het teken van burencontact. In deze maand zorgen kaarten met een stimulerende boodschap voor een laagdrempelige en leuke manier om contact te leggen. De kaarten gebruik je voor een simpele boodschap, een gesprekstarter of zelfs als nieuwjaarswens.
René Belder, opbouwwerker bij Sport en Welzijn, merkt al verschil: "Met een kaart waar 'Hoe is ie nou?' op staat, komt een gesprek al snel op gang. Voor ons is deze vraag aan de orde van de dag, maar bij veel mensen niet. Toch valt het op hoe graag mensen een praatje willen maken. Op de markt, in het winkelcentrum, in de bibliotheek en op het plein hebben we contact gelegd. Alleen al hierdoor zijn we bij verschillende mensen uitgenodigd om een bakkie te komen doen." Een andere collega vult aan: "We zagen het voor onze ogen effect hebben. Twee dames, onbekenden van elkaar, zaten op een bankje. We gaven een kaart en plotseling konden ze met elkaar praten. Fantastisch om te zien! Onze buurman Woonvisie zal ervoor zorgen dat nieuwe bewoners in het centrum allemaal een kaartenpakketje krijgen. Dan is het contact met je nieuwe buur helemaal snel gelegd."
De komende weken zijn de opbouwwerkers op verschillende plekken te vinden om de kaarten uit te delen. Aan deze kaarten is ook een actie gekoppeld: het maken van een foto van twee buren en één van de kaarten. Met plaatsing op Facebook en tag SenW maakt men kans op een springkussen voor een dag om in de straat te zetten. Voor meer informatie: www.sportenwelzijn.nl of www.facebook.com/SportenWelzijn.

Advertenties uit de krant