Afbeelding

Drie keer goud voor turnsters van OKK

Algemeen

RIDDERKERK - Het wedstrijdseizoen voor de 3e divisie turnen is gestart. Daarbij wisten drie turnsters van gymnastiekvereniging OKK een gouden medaille te winnen. Sanne Kranendonk won goud bij de pupillen II, Jadee Phelipa won bij jeugd II en Kim van Vliet sleepte de winst binnen bij de senioren. Een succesvolle start voor OKK.
Indy Pangan en Lois Straver kwamen uit bij de pupillen I N3 en Caithlin Karel, Sofie Li en Sanne Kranendonk bij de pupillen II N3.
Indy turnde erg goed. Haar beste toestel was de sprong, waar ze het hoogste cijfer van de wedstrijd noteerde. Indy eindigde op de 8e plaats. Lois zat daar vlak achter met een 11e plaats. Sophie werd 15e en Caithlin 19e bij de pupillen II. Zij turnden beide op drie toestellen erg goed.
Sanne had een erg goede wedstrijd en wist met ruim 3,5 punt op nummer twee de gouden medaille te winnen.

Mooi debuut
Jadee Phelipa komt voor het eerst dit seizoen uit in de keuze oefenstof en wel bij jeugd II 3e divisie. Ze turnde een erg goede en stabiele wedstrijd. Ze haalde verdiend de eerste plaats.
In de laatste ronde behaalde Esmee Vogelezang een keurige 12e plaats bij de junioren. Helaas turnde Marleen Lodder niet vanwege een vervelende rugblessure.

Vingerblessure
Ferah Dur en Kim van Vliet turnden bij de senioren. Ferah toonde vooral haar inzet, vanwege een vingerblessure kon ze maar drie toestellen doen. Haar beste toestel was de sprong.
Kim begon matig op balk, maar kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Als enige liet ze twee keer tsukahara op sprong zien en op brug deed ze een nieuwe afsprong, een salto met hele schroef. Op beide toestellen noteerde ze het hoogste aantal punten. Met een ruime voorsprong won ze de wedstrijd en het goud.

Wedstrijdprogramma
Ook na de jaarwisseling staan er al snel weer serieuze wedstrijden op het programma voor leden van OKK. In het weekend van 6 en 7 januari zijn de Jokerwedstrijden voor de A-, B- en C-selectie. Bij deze wedstrijd mogen de deelnemers een joker inzetten voor het toestel/onderdeel waarmee ze de meeste punten denken te scoren.
Op zaterdag 18 februari heeft de A-selectie de eerste competitieronde met verplichte en keuze onderdelen. De tweede competitiewedstrijd met verplichte en vrije oefeningen is op zaterdag 25 maart. De beste A-turnsters zullen daarna op 10 juni uitkomen in de finale. Op zaterdag 20 mei zijn er onderlinge wedstrijden bij OKK.

Advertenties uit de krant