Afbeelding

Schoolactie voor Reyerheem

Algemeen

RIDDERKERK - Met zelfbedachte activiteiten hebben leerlingen van OBS De Botter een mooi geldbedrag opgehaald voor de Reyerheem. De bewoners krijgen binnenkort onder meer een nieuwe bingomolen van de kinderen van de nabijgelegen basisschool in Drievliet.
Het initiatief voor de activiteiten op de school kwam van de leerlingenraad. Daarin zitten kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Nadat het plan was geboren, bedachten de kinderen zelf hoe ze dat geld konden ophalen. Ze organiseerden een boeken- en speelgoedmarkt en kwamen met clinics. Kinderen tegen betaling voetballen, cupcakes versieren, koekjes bakken of knutselen. Ze betalen daar voor en van dat geld kunnen we iets moois kopen. "Ik verwacht dat we zeker meer dan 100 euro ophalen" sprak de elfjarige Kane uit groep 8 vooraf. Hij kwam met het idee om iets voor Reyerheem te doen.
Dat vonden de andere een goed plan. Voor de verkoop werd in alle klassen een bak gezet waarin boeken en speelgoed gedaan kon worden. Dat leverde een mooie verzameling op. "Er komen best veel mensen kijken en we verkopen goed. Er doen ook veel kinderen mee aan de clinics" aldus de negenjarige Louise uit groep 6 tijdens de activiteiten. Aan het eind van de middag - die mede werd georganiseerd in het kader van de Week voor het Openbaar Onderwijs - bleek er maar liefst 178 euro was opgehaald. Op verzoek van de Reyerheem wordt daar in elk geval een nieuwe bingomolen van gekocht. "Binnenkort gaan we dat bij de opa's en oma's brengen" aldus Kane.

Advertenties uit de krant