Afbeelding

Open huis bij afscheidscentrum Sela

Algemeen

BARENDRECHT – Iedereen is zaterdag 1 april tussen 10 en 16 uur welkom tijdens het open huis van afscheidscentrum Sela aan Muziekplein 30-32. De dag na de officiële opening krijgt men de kans om een kijkje achter de schermen te nemen.
,,De afgelopen vijf maanden is er hard gewerkt om het pand compleet te verbouwen en te voorzien van alle moderne faciliteiten. We zijn trots op het resultaat. Bij het vormgeven en inrichten hebben we gekozen voor warme kleuren en mooie materialen. Dat straalt rust uit en zorgt voor een huiselijke sfeer. Het afscheidscentrum is kleinschalig van opzet. We willen mensen graag op een persoonlijke en informele manier kunnen ontvangen", vertelt directeur Yvonne Jonker.
,,Tijdens het open huis staan we klaar om de bezoekers rond te leiden en antwoord te geven op hun vragen, uiteraard met een hapje en een drankje. Ook is er een dame aanwezig die gespecialiseerd is in rouwverwerking bij kinderen." Het afscheidscentrum is gevestigd in de muziekwijk en kreeg daarom de toepasselijke naam Sela, een rustteken in een muziekstuk. Ook de namen van de afscheidskamers, 'Destra' en 'Sinistra', vinden hun oorsprong in de muziek. Hier kunnen nabestaanden verblijven en in alle rust afscheid nemen van hun dierbare. In het nieuwe afscheidscentrum zijn tevens een kantoor, winkelruimte, spreekkamer, keuken, koel- en verzorgruimte gecreëerd.
,,In de verzorgruimte wordt een overledene verzorgd, aangekleed en klaargemaakt voor het afscheid. Desgewenst kunnen familieleden hierbij aanwezig zijn of meehelpen. De grote ruimte kunnen we gebruiken voor thema-avonden en een rouwcafé waar lotgenoten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We hebben gemerkt dat daar veel behoefte aan is", vertelt Bas Jonker. Meer informatie: 0180-699199 of info@uitvaartyjonker.nl.

Advertenties uit de krant