Afbeelding

Boekentaxateur in Van der Valk hotel

Algemeen

RIDDERKERK - De bekende taxateur en veilinghouder Arie Molendijk komt donderdag 6 juli naar Van der Valk Hotel om antieke boeken, bijbels en prenten te taxeren. Molendijk is gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Onder de taxeren objecten vallen daarnaast oude foto's, ansichtkaarten en albums. Molendijk was organisator van diverse landelijke boekenmarkten en is de enige professionele taxateur op boekengebied. Inmiddels heeft hij reeds meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop of inbreng voor een veiling. Meer informatie: www.molendijkboeken.nl.
Taxatie kost vijf euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Taxeren kan van 13 tot 16 uur. Locatie: Krommeweg 1 te Ridderkerk.

Advertenties uit de krant