Afbeelding

Opbrengst Roparun 5.497.643 euro

Algemeen

ROTTERDAM - De 26e editie van Roparun hebben 321 teams een bedrag van bijna 5,5 miljoen bijeengebracht. Tijdens het Pinksterweekend van 3 tot 5 juni liepen de deelnemers in estafette vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

De Roparun is ontstaan in 1992 en sindsdien is er al meer dan 78 miljoen euro opgehaald. Directeur Theo Quaijtaal vertelt: "De editie van 2017 werd door de vele deelnemers en bezoekers een indrukwekkend en meeslepend evenement. Daar zijn we als organisatie trots op. Er is veel bewondering voor de sportieve prestatie van de teams en de geweldige inzet die zij hebben getoond om geld op te halen. Met deze hoge opbrengst kunnen we ook aankomend jaar weer veel goede doelen steunen die bijdragen aan het motto van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"."

Tijdens de slotavond kwamen alle deelnemende teams bijeen om te horen wat de gezamenlijke opbrengst is. De drie teams met de hoogste opbrengst werden extra in het zonnetje gezet. De opbrengst per team is te vinden via www.roparun.nl/teamopbrengsten.
De opbrengst van Roparun 2017 bedroeg uiteindelijk 5.497.643,00 euro.

Advertenties uit de krant