Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Jan Willem Steeman (48)

  •   549 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik werk sinds 2006 bij gemeente Ridderkerk. Ik doe nu zeven jaar wijkregie en ik ben twee jaar evenementenregisseur. Daarnaast ga ik regelmatig bij evenementen kijken uit belangstelling. Ik woon in Oost en ben in Den Haag geboren. Ook zwem ik iedere zondagochtend en woensdagavond in zwembad De Fakkel.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, heel vaak. Dat komt ook door mijn uiterlijk. Ik val op. Maar dat is logisch.

Wat voor beperking heb je precies?

Ik heb aangeboren vergroeiingen van de gewrichtskapsels. Wat ik hierdoor niet kan, valt mee hoor. Ik kijk ook altijd liever naar wat ik wel allemaal kan. Mijn armen kan ik niet heel hoog optillen, daardoor bel ik bijvoorbeeld altijd via handsfree en soms is het lastig om iets uit een hoog keukenkastje te pakken. Verder functioneer ik normaal. Er mankeert niets aan mijn hersenen. De meeste mensen kijken ook echt wel verder. Ook door de baan die ik heb, begrijpen ze al snel dat er niets mis is met mij.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon alleen. (Lachend) Geen huisdieren, wel een vetplant.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties in Oostenrijk samen met mijn ouders, broer en zus. Mijn ouders waren vaak erg druk met de eigen zaak. In de vakantie hadden ze alle tijd. Daar genoot ik van.

Wat is jouw humor?

Mensen zeggen vaak dat ik zwarte humor heb. Ik ben goed in zelfspot, waardoor anderen zich soms ongemakkelijk kunnen voelen.

Waar word je gelukkig van?

Van samen organiseren en ondernemen. Maar ook een weekend zonder afspraken.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn ouders. Mijn moeder was psychisch ziek en pleegde zelfmoord. Mijn vader trok dat niet en overleed twee jaar later.

Van wie krijg je inspiratie?

Van mensen die ergens voor willen gaan, er al hun energie in steken. Daar krijg ik inspiratie van.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik ben niet echt een planner, maar ik zou nog weleens een heel winterseizoen in Oostenrijk willen doorbrengen. Ik ben gek op skiën. Op mijn zevende ging ik voor het eerst skiën, zonder stokken. Mijn moeder vond dat ik het gewoon moest proberen. Dat heb ik dan ook echt van haar geleerd. Alles eerst proberen voordat je roept dat je iets niet kan. Ik ben goed in skiën geworden en vind het super leuk.

Waar word je verlegen van?

Van complimentjes. Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond te staan.

Welk talent zou je willen hebben?

Ik zou wel wat diplomatieker willen zijn. Ik ben het wel, maar het komt niet echt uit mezelf.

Waar ben je trots op?

Op wat ik bereikt heb ondanks mijn handicap. Ik kan zelfstandig wonen en ik heb een leuke baan.

Hoe sta je 's morgens op?

Altijd met het verkeerde been. En als Feyenoord op zondag verloren heeft, ben ik ook niet zo vrolijk op maandagochtend. In de ochtend is het niet zo erg dat ik alleen woon, word ik tenminste met rust gelaten. Geef me eventjes de tijd en ik ben er weer.

Wat zijn je hobby's?

Ik luister graag naar muziek en ik kijk veel voetbal.

Wat zijn je angsten?

Ik kan soms wel bang zijn om bij een aanslag betrokken te zijn en er dan verminkt uit te komen. Een arm of been missen lijkt me vreselijk, dan maar liever meteen helemaal weg.

Wat vind je stom?

Mensen die mijn boodschappen ongevraagd in gaan pakken als ik bij de kassa van de supermarkt sta. Als ik dan aangeef dat ik dat zelf kan, worden ze soms ook nog boos. Kijk, het ziet er misschien een beetje onhandig uit, maar ik kan echt prima zelf.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Dat was een bericht van mijn collega waarin ze vroeg of ik de agenda van West wilde versturen. Ik heb geantwoord met: Natuurlijk!

Wat is je favoriete quote?

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221919&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>