Afbeelding
FOTO

Bouwstad in Slikkerveer volgend jaar weer

Algemeen

Volgend jaar zal er weer een Bouwstad zijn in Slikkerveer. Dat voornemen kon de organisatie vorige week al uitspreken voor de afsluiting van de succesvolle huttenbouwweek.

Ruim zeventig kinderen genoten vijf dagen lang van dit timmerdorp en de activiteiten die de Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer met de inzet met veel vrijwilligers kon organiseren.  Gevoed door de mooie herinneringen van de vroegere huttenbouw besloot de wijkstichting om het na zeventien bouwloze jaren weer eens te proberen. "Natuurlijk doen we dit om de kinderen een leuke week te bieden, maar we willen ook graag ouders naar ons wijkcentrum trekken. Iedereen is hier welkom voor een kopje koffie, alleen de drempel is voor velen nog te hoog" zegt voorzitter Willem Buying.

Voor ouders en andere belangstellenden was er nu op het bouwterrein een open tent, waar van koffie en fris genoten kon worden. Men kon zo van dichtbij meemaken hoe alle groepjes hun best deden om de mooiste hut te timmeren. Aan het eind van de week werden de bouwsels beoordeeld door een jury. Namens de winkeliersvereniging van het Dillenburgplein, een van de belangrijke sponsors van de bouwweek, kwam Remco Heeren het werk inspecteren.  Hij gunde de eerste prijs aan de bouwers van het Romeinse paleis van Julius Ceasar, dat voorzien was van een werkende ophaalbrug en 'autenthiek' uurwerk met Romeinse cijfers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant