Een impressie van de indeling van het terrein.
Een impressie van de indeling van het terrein.

Appartementen in plaats van loods

Algemeen

Op de hoek van de Kievitsweg en Stadhouderslaan in Slikkerveer komt mogelijk een appartementengebouw van drie bouwlagen. Een projectontwikkelaar wil hiermee voorzien in vijftien appartementen voor met name senioren.

Het gemeentebestuur is in principe akkoord met dit plan, maar voor de verdere uitwerking moeten er nog wel nadere afspraken worden gemaakt. Belangrijke uitgangspunten zijn daarbij de architectuur, die wat betreft de gemeente moet aansluiten op de karakteristieke historische bebouwing van de Kievitsweg. Tegenover het beoogde bouwperceel staat het voormalige Groene Kruisgebouw. Op het terrein staat nu een oude loods die niet meer in gebruik is. Volgens het huidige bestemmingsplan mogen op dit terrein zes aaneengeschakelde woningen gebouwd worden. Het college zou het een gemiste kans vinden om de Stadhouderslaan op deze manier 'dicht' te maken. Als gekozen wordt voor bouw van appartementen blijft er ruimte om de singel van de Stadhouderslaan door te trekken tot aan de Kievitsweg. "Het benutten van deze kans zou aansluiten bij de ontwikkelingen die ook in de concept omgevingsvisie geschetst worden" stelt het college: "Om het groen- en blauwe netwerk in Ridderkerk te versterken en hierbij rekening te houden met een klimaatadaptieve inrichting."

In het schetsplan is dit vertaald in een waterpartij rond het appartement aan de zijden van de Stadhouderslaan en Kievitsweg. De bebouwing is in dit plan gedacht op de huidige parkeerplaats. Volgens de gemeente is uit een ruimtelijke analyse gebleken dat een appartementengebouw met hooguit drie bouwlagen ruimtelijk goed op deze locatie zou passen.

Advertenties uit de krant