Afbeelding
Foto: Johan Kruithof

24 uur fietsen voor Alzheimer

Algemeen

In het weekend van 23 en 24 september doet een team uit Rijsoord mee aan 2Bike4Alzheimer, de jaarlijkse fietsestafette ten bate van onderzoek naar Alzheimer. Persoonlijke betrokkenheid leidde tot de vorming van het team A-Day H-Day.

"Een gezamenlijke vriend van ons is getroffen door deze ziekte. We zijn er in deze zware periode voor hem, maar we wilden meer doen" zegt Jaap Heester over de motivatie van het team: "We waren als vriendenclub gewend om in het Hemelvaartweekend tochten van ongeveer 80 km per dag te fietsen. Dat is nu met hem niet meer mogelijk. Door mee te doen aan deze 24-uurs race hopen wij als vrienden veel geld in te zamelen voor dit belangrijke doel."
2Bike4Alzheimer is een 400 kilometer non-stop estafette fietstocht, die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland. Met de uitgestippelde kilometers wordt ook een symbolische route gereden. Rond de startplaats Amersfoort worden vijf lussen van 80 km gereden. Op de kaart geven deze etappes het beeld van een vergeet-me-nietje.
De deelnemende teams hebben een etmaal de tijd om deze vijf rondes te voltooien. Bij deze estafette moeten steeds twee mensen op te trappers staan. Team A-Day H-Day brengt er zes fietsers en twee chauffeurs voor op de been. Het team bestaat uit Nico en Lineke Baars, Wim de Beir, Gerard van Hal, Jaap Heester, Hannie Heijkoop, Agnes Heiden en Cora van Wingerden.
Wie dit team wil helpen aan een mooie opbrengst voor Alzheimer Nederland kan doneren via: www.2bike4alzheimer.nl/adayhday. Betalen kan met Ideal, eenmalige machtiging of met een factuur. Wie een rekening wil ontvangen kan kiezen voor "bedrijven". Een persoonlijke donatie via een van de teamleden kan natuurlijk ook. Er kan zich ook nog een shirtsponsor voor dit team melden. Een ondernemer die de kosten voor 8 shirts plus een bedrag voor Alzheimer voor zijn rekening wil nemen kan zich melden via: jaap@makorreizen.nl.

Advertenties uit de krant