Kurt Rosa met (midden) Dick van Baardewijk
Kurt Rosa met (midden) Dick van Baardewijk Foto: Johan Kruithof

Van Harmonie naar rockkwartet

Algemeen

Drummer Dick van Baardewijck heeft met zijn band Kurt Rosa een debuut EP uitgebracht. Bijna twintig jaar geleden had hij voor het eerst drumstokjes in zijn handen als zesjarig jochie bij muziekvereniging Harmonie Slikkerveer: "De liefde voor muziek en voor samen muziek maken begon voor mij echt als slagwerkertje in de slagwerksectie en tijdens uitvoeringen van de Harmonie."

Bijna twintig jaar later wordt de liefde voor muziek gedeeld met de drie andere leden van Kurt Rosa: zanger/gitarist Marc Jongsma, gitarist Thomas Slats en bassist Jonathan Pieterse. Vanuit standplaats Loenen aan de Vecht is het kwartet actief in de rockscene van zowel Amsterdam als Utrecht. Op de debuut EP 'Anywhere We Go' laat de band zich horen met stevige, door rockriff gedreven powerpop songs tot meer smooth en groot klinkende softrock songs, waarbij in alle nummers de melodieuze hook een grote rol speelt.
De groep dook eind vorig jaar al in de studio om een aantal van hun nummers op te nemen met producer Luuk van Beers. Na deze opnamen in de preproductie te hebben bijgeschaafd en opgekuist werd voor het vervolg voor de WedgeView studios (Woerdense Verlaat) gekozen. Naast producer Van Beers hadden ze ook de ervaring van Niels van den Berg, oud-gitarist van TheRed17 en gitaar-tech van o.a. Chef Special bij zich. De basis van elk nummer werd hier live opgenomen. Dubs en aanvullende instrumenten werden later toegevoegd.Luuk van Beers (Remark Records), heeft de plaat gemixt en de mastering is verzorgd door Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering). De coverart is gemaakt door de Rotterdamse graffiti artist JoaX.

Advertenties uit de krant