De groene driehoek tussen de Geerlaan, Mauritsstraat en Mauritsweg
De groene driehoek tussen de Geerlaan, Mauritsstraat en Mauritsweg Foto: Johan Kruithof

Projectontwikkelaar botst met college

Algemeen

RIDDERKERK - Omwonenden gruwen van het idee, maar een projectontwikkelaar blijft hoop houden op bebouwing van de hoek tussen de Geerlaan, Mauritsstraat en Mauritsweg in Rijsoord. De TPF-groep, mede-eigenaar van deze percelen, vraagt het gemeentebestuur om serieus te kijken naar een invulling van dit gebied. Het college staat op het standpunt dat het hier open moet blijven.
Om die reden is bebouwing van deze locatie niet meegenomen in het concept voor de Omgevingsvisie, waarmee de gemeente voor de lange termijn de richting geeft voor ruimtelijke ontwikkelingen. Voor Rijsoord zijn hierin wel het perceel aan de Lagendijk/Rijksstraatweg en het voormalige terrein van De Jong Tours als bouwlocaties opgenomen. TPF verwijt de gemeente dat in de toekomstvisie alleen gekeken is naar de kansen voor kavels in gemeentelijk eigendom. Wethouder Volbregt Smit weerspreekt dit: "Doorslaggevend is of er met plannen meer kwaliteit wordt teruggebracht. Dat kan bijvoorbeeld door het bouwen van woningen op de plek van oude kassen of de plaats van een bedrijf dat beëindigd is. Dat geldt niet voor het perceel aan de Geerlaan. Dat is altijd open geweest en dat willen we open houden."
TPF ziet deze grond allesbehalve als onderdeel van te behouden buitengebied. De projectontwikkelaar noemt het "een stedenbouwkundig gat", waar woningbouw op z'n plaats zou zijn. "De gebruikte argumenten om in het geheel geen ontwikkeling op dit perceel toe te laten zijn op zijn minst niet volledig en onvoldoende gemotiveerd" zegt woordvoerder mr. H.S.Weeda namens de grondeigenaar. Afgewezen wordt ook de argumentatie dat er op deze locatie (te) veel hinder van de rijkswegen is. "Wij merken op dat uit de berekeningen van Rijkswaterstaat blijkt dat de geluidshinder op dit perceel volledig binnen de normen van de Wet geluidhinder blijft" wijst Weeda op de werking van de geluidschermen, die jaren geleden werden geplaatst voor de woningen aan de Mauritsweg. TPF wil er graag woningen voor starters en senioren aan toevoegen: "Daar is in Rijsoord behoefte aan."

Advertenties uit de krant