Er werd de eerste dag enthousiast muziek gemaakt
Er werd de eerste dag enthousiast muziek gemaakt

Brede School voor peuters

Algemeen

RIDDERKERK - Donderdag 26 oktober startte de Brede School Slikkerveer met activiteiten voor kinderen van 2 tot 4 jaar om hen kennis te laten maken met bewegen, cultuur, dans, theater, natuur en muziek. Deze eerste dag deden er maar liefst 52 kinderen mee.
Kinderopvang de Kleine Draeck, SKR Kinderopvang Calimero en YES peuterspeelzalen Regenboog en Reijer werken samen om een Brede School aanbod te realiseren. Dit aanbod ontstaat vanuit de locaties, zoals peuters in beweging (Calimero), natuurspeeltuin (Kleine Draeck), theater (Reijer) en creatieve activiteiten (Regenboog). Er worden pedagogisch medewerkers ingezet met een specialisatie. Servicebureau Onderwijs en Cultuur biedt dit blok de activiteit 'muzikale instrumenten' aan, een activiteit waar kinderen kennis maken met zingen en geluiden maken met kleine instrumenten.
De komende weken staan de activiteiten 'peuters in beweging' en de tweede les van 'muzikale instrumenten' op het programma. Daarna wordt er geëvalueerd met de programmagroep, bestaande uit afgevaardigden van de participerende partijen. Het aanbod en de planning worden besproken tijdens de vergaderingen. "Tot nu toe zijn de kinderopvang en peuterspeelzalen enthousiast en zijn we van plan dit voort te zetten", zegt Brede School coördinator Max de Vette.
Voor meer informatie: www.bredeschoolridderkerk.nl.

Advertenties uit de krant