Afbeelding

Marco van 't Wout (24)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk. Ik heb op bijna alle basisscholen hier theaterles gegeven via mijn stichting Building Arts. Deze stichting heb ik samen met mijn beste vriend Aron de Lijster opgezet. Hij is mijn zakelijke ruggengraat. Ik werk vooral samen met de Brede school. Daarnaast ben ik acteur en heb ik in twee musicals gespeeld.

Acteur, vertel?

Ik zat op het Farelcollege en ik deed uit een grapje mee met de audities voor de schoolmusical. Door een docent werd mij verteld dat ik talent had. Daarom deed ik toen auditie voor de landelijke musical Kruistocht in Spijkerbroek en mocht meedoen. In 2012 stond ik vijf voorstellingen per weekend te spelen in de musical Oorlogswinter. Dat was fantastisch. Ik besefte dat dit was wat ik wilde. Hoewel ik me nu vooral inzet voor de stichting. Ik doe wel regelmatig audities, maar ik vraag me dan ook al snel af: stel dat ik een rol krijg, hoe moet het dan met mijn werk als theaterdocent?

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik kom veel leerlingen en hun ouders tegen. Soms ga ik ook expres na kinderbedtijd naar de supermarkt omdat ik even rustig boodschappen wil doen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon sinds begin dit jaar samen met Thara. We zijn al zesenhalf jaar samen. Het gaat heel goed.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Met Oorlogswinter stonden we in Carré. Dat was toch wel een hoogtepunt.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach ontzettend veel. Ik ben ook de clown van de familie. Ik kan het hardst lachen om foute woordgrapjes en trouwens ook om André van Duin.

Waar word je gelukkig van?

Als mensen stralen en opgaan in wat ze doen. Ik word ook gelukkig van goed eten met passende wijn erbij. Daar geniet ik enorm van. Ik ga dan ook heel vaak uit eten met Thara.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Als anderen mij mijn geluksmomenten niet gunnen. Je merkt dat in het acteerwereldje veel met de ellenbogen wordt gewerkt. Jammer is dat.

Van wie krijg je inspiratie?

Klinkt misschien raar, maar van sprookjes. Vooral de echte ruwe sprookjes van Grimm. Het zijn zware onderwerpen, luchtig verpakt. Mooi is dat. De onderliggende boodschappen bijvoorbeeld. (Lachend) Ik ben een groot kind en hoop dat altijd te blijven.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop ooit vader te worden. Het zou mooi zijn als stichting Building Arts een landelijk platform wordt en ik zou wel een televisieshow willen presenteren. Zoiets als Zapp of Klokhuis.

Waar word je verlegen van?

Dit interview vind ik bijvoorbeeld vet ongemakkelijk en met complimenten weet ik niet altijd zo goed om te gaan.

Waar ben je trots op?

Ik ben vooral dankbaar dat ik zoveel leuke dingen mag doen. Trots voel ik me als ouders van leerlingen blij zijn met de prestaties van hun kind tijdens de theaterlessen.

Hoe sta je 's morgens op?

Heel moeilijk. Ik sta rond half negen op. Als ik eerder op moet staan, ben ik echt chagrijnig.

Wat zijn je hobby's?

Eigenlijk ben ik op zoek naar een nieuwe hobby. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Hoe leuk is dat?

Wat zijn je angsten?

Dat mijn stichting ophoudt te bestaan als ik er niet meer ben. Ik wil zo graag dat het werk blijft en dat het doorgegeven wordt. Daar kan ik over nadenken. Hoe kan ik echt iets betekenen voor anderen?

Wat vind je stom?

De opmerking 'ja, maar jij bent acteur'. Die krijg ik geregeld. Alsof ik de hele dag door toneelspeel en mijn emoties oproepbaar zijn ofzo.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

'Bedankt voor je begrip'. Dit kreeg ik net binnen van een jongen die ik had gevraagd of hij mee wilde werken aan een project. Hij legde uit dat het niet lukte vanwege andere bezigheden. Ik reageerde daarop dat ik het logisch vond.

Wat is je favoriete quote?

'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.' Van Pablo Picasso.

Ook iemand opgeven? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant