Afbeelding

Schooljudo in Bolnes

Algemeen

RIDDERKERK - CBS De Fontein in Bolnes heeft via Presikhaaf een Schooljudo-programma van de Arnhemse onderwijs inrichtingsspecialist cadeau gekregen. Ruim 100 kinderen verdeeld over vier klassen gaan met de zeven Schooljudo waarden aan de slag: samenwerken, vertrouwen, beheersing, discipline weerbaarheid, respect en heel veel plezier!
Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten zorgt Schooljudo voor een wel heel bijzondere inrichting. Het gymlokaal is omgetoverd tot een ware dojo. 'Entertrainer' Jan Timmers zorgt ervoor dat de kinderen in judopak vol zelfvertrouwen en plezier op de mat staan. "Moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat het mis gaat heen te stappen" zegt Caroline Nieuwstraten van De Fontein over de lessen die goed zijn ontvangen.

Skills for Life
Scholen gaan bij voorkeur meerdere jaren met de Schooljudo-methodiek aan de slag. Een doorlopende leerlijn, waarbij ieder jaar één waarde wordt uitgelicht, zorgt ervoor dat de kinderen gedurende hun schoolperiode 'Skills for Life' meekrijgen. Naast de lessen op de mat hebben deelnemende scholen toegang tot een online toolbox. In de vorm van onder andere beweeg-, en praatlessen vinden zij inspiratie om de waarden ook in de klas en op het speelplein tot leven te brengen.
Naast De Fontein wordt het judoprogramma ook gegeven op OBS De Bosweide. De lessen worden besloten met een feestelijke diploma-uitreiking.

Advertenties uit de krant