Met het hele gezin een balletje slaan in een prachtige omgeving
Met het hele gezin een balletje slaan in een prachtige omgeving Foto: Johan Kruithof

Heel de dag buiten bij Golfclub Oude Maas

Algemeen

RHOON – ,,Golven is ontspanning, je bent buiten, het is een sociale sport en je leeft ook nog eens vijf jaar langer." Gijs Bernouw, voorzitter van Golfclub Oude Maas is aan het woord en is erg enthousiast over de sport die hij al sinds 1993 uitoefent. Ik ben nog maar net op het terrein of ik krijg een club in mijn handen en mag een paar oefenballen slaan. Drie van de vijf zijn raak, maar ze komen niet verder dan tien meter. Gijs stelt me gerust. ,,Kijk maar naar haar. Zij heeft vandaag ook voor het eerst een club in haar handen. En inderdaad de dame slaat de ballen ze al een stuk verder. ,,Oefenen, oefenen, oefenen", zegt Gijs.

Door Astrid Potuijt

Vandaag is er een gratis proefles bij de golfclub en daar zijn veel mensen op af gekomen. Van jong tot oud, evenveel vrouwen als mannen. Ze begonnen met drie zaterdagochtenden en inmiddels zijn er acht gevuld met in totaal negentig oefenaars en zijn ze niet van plan te stoppen met deze gratis proeflessen. ,,Golven is voor iedereen. Dat het een elitesport is, is achterhaald", gaat Gijs verder. ,,We zien mensen van alle leeftijden. Kinderen vanaf acht jaar kunnen het leren en mensen van 84 kunnen ook nog spelen."
De familie Bontebal uit Barendrecht is vandaag ook naar de proefles gekomen. De kinderen zijn eigenlijk nog net iets te jong (vijf en zeven) maar ze vermaken zich opperbest. Het lijkt ze leuk als ze in de weekenden iets gezamenlijks kunnen doen. Dat het miezert en best koud is lijkt ze niet te deren. Het ziet er dan ook gezellig uit. Met het hele gezin een balletje slaan in deze prachtige omgeving. ,,Veel mensen uit de omgeving kennen dit gebied niet eens", zegt Gijs. ,,Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Je hoort niets, hooguit af en toe een boot die langs vaart op de Oude Maas."

Handicap
Gijs neemt me mee naar het 'oefenveld' waar korte banen liggen van zo'n dertig meter en ondertussen vertelt hij me alles over handicaps en wedstrijden. ,,Je kunt een matchplay spelen. Dan speel je met tegenstanders. Maar je kunt ook een strokeplay doen. Dan gaat het om het aantal slagen dat je nodig hebt om het hole te bereiken. Mijn handicap is bijvoorbeeld achttien. Dat betekent dat ik achttien slagen meer nodig heb dan er voor de achttien holes staan.''

,,Een dagje golven kost inderdaad veel tijd. Als je de achttien holes loopt en na afloop nog wat gaat drinken in het clubhuis, ben je zo driekwart dag bezig. Maar daarentegen is het heel gezond – je loopt acht kilometer – bent buiten en sociaal bezig. Je kunt ook kiezen voor negen holes. Dan ben je zo rond de drie uur kwijt. Het is prachtig hier. Onze volwassenbaan, met grote bomen, is kwalitatief erg goed."

Gratis proefles
Op 18 november, 25 november en 2 december zijn er nog meer gratis proeflessen te volgen bij de goflclub. Men krijgt dan twee uur lang les. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via werving_binding@golfcluboudemaas.nl. Bezoek ook de website: www.golfcluboudemaas.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant