Waar ken ik jou van?

Piet van der Graaff (63)

•   1008 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik ben veertig jaar in dienst bij schoorsteenvegers en schoonmaakbedrijf De Schouw. Daarnaast ben ik geboren en getogen in Ridderkerk Bolnes en ben ik veel te vinden bij RVVH. Ik draai om de week een kantinedienst en kijk graag bij de wedstrijden.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, ik ken veel mensen. Zeker ook via het werk. Ik kom bij veel mensen thuis.

Hoe leuk is het werk?

Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Ik kom bij veel mensen over de vloer en de meeste mensen zijn nog steeds heel tevreden. Ik kan zo niet een leukste moment noemen, maar ik vond het wel erg leuk als ik bij bekende voetballers over de vloer kwam.

Hoe is je veertigjarig jubileum gevierd?

Ik kreeg een feestje bij Brussels Lof met mooie cadeaus.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben veertig jaar getrouwd met Tineke. We hebben twee dochters en twee kleinkinderen van vier en een jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De zomervakanties met mijn vrienden in Limburg. Dan gingen we op de brommer naar de camping.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Tijdens mijn veertigjarige jubileum werden er anekdotes verteld. We hadden het bijvoorbeeld over een collega die altijd meteen als hij je zag over vrouwen begon te praten.

Waar word je gelukkig van?

Van de kleinkinderen. En een goed glas wijn. Ik ben een echte wijnliefhebber.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn oudste dochter kreeg twee jaar geleden schildklierkanker. Daar heb ik aardig wat slapeloze nachten van gehad. Gelukkig is ze weer helemaal schoon verklaard. Ook verloor ik mijn vader toen ik vijftien jaar was.

Van wie krijg je inspiratie?

Van collega's en vrienden.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou nog weleens een cruise op de Middellandse Zee willen maken of in Noorwegen langs de Fjorden. En ik hoop natuurlijk gezond te blijven.

Waar word je verlegen van?

Toen ik net begon met werken bij De Schouw kon ik nog weleens verlegen zijn, maar dat leer je snel af als je bij zoveel verschillende mensen over de vloer komt.

Welk talent zou je willen hebben?

Een wielrentalent. Ik heb het een tijd als liefhebberij gedaan, maar heb nooit uitgeblonken.

Waar ben je trots op?

Op mijn gezin. Verder denk ik dat ik vooral een eenvoudig 'iemand' ben.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik sta om 5 uur op en begin 5.30 uur met werken. Ik douche, eet een boterham en ga naar mijn werk.

Wat zijn je hobby's?

Ik houd erg van koken. Favoriet zijn de recepten van Jamie Oliver. Ik kook vooral in het weekend.

Wat zijn je angsten?

Ik kan wel angstig zijn voor de dood. Dat is vooral in tijden van verlies of toen mijn dochter zo ziek was. Dan ben ik er meer mee bezig.

Wat vind je stom?

Bluffers, roken en bumperkleven. Ook te hard rijden vind ik stom. Dat ze je inhalen en een paar meter verder weer naast je voor hetzelfde stoplicht stilstaan.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk naar het journaal en ik houd van goede films. Zoiets als Lord of the Rings.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Dat was een video die mijn vrouw doorstuurde. Op de video is mijn kleindochter van een jaar te zien.

Wat is je favoriete quote?

Pluk de dag. Nu ik ouder word, merk ik dat ik anders tegen het leven aankijk.

Ken of ben jij iemand die in deze rubriek thuishoort? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

reageer als eerste