Afbeelding

Nell Hirtum (56)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik werk negentien jaar bij Dirk van den Broek in Bolnes. Vier dagen per week zit ik achter de kassa. In het begin stond ik op de zuivelafdeling, maar ik scheurde mijn kniebanden en kon dit werk daardoor niet meer doen. Ik woon in IJsselmonde.

Hoe is het werken als kassière?

Ik vind het erg leuk werk. Vooral het contact met de klanten. In deze winkel komen veel mensen vanuit IJsselmonde, Ridderkerk en zelfs Kralingen. We zitten hier heel centraal en het parkeren is gratis. Ik ken veel van de klanten inmiddels. Eigenlijk zijn wij een grote buurtsuper. We werken hier met aardige wat oudere werknemers. Ja, het is gezellig. Er zijn mensen die sociaal in mijn rij komen staan en dan balen als ik net word afgelost voor de pauze.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, ik ben alleen maar gedag aan het zeggen als ik in Ridderhof of Keizerswaard loop. Mijn dochter lacht altijd dat ik een bn-er ben.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben in 2005 gescheiden en sinds die tijd alleen. Ik heb twee dochters van 30 en 28 jaar en twee kleinkinderen van 2,5 jaar en een half jaar. Op woensdag is het oppasdag. Dan zijn de kleintjes bij mij. Heerlijk vind ik dat.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
De verjaardagen. Er kwam heel veel visite en dus ook veel cadeautjes. Ik kreeg een ijstaart en omdat we geen vriezer hadden, moest die in een keer op. En 's avonds mocht ik met een peuk van mijn vader alle ballonnen laten knappen. Feest was het ieder jaar weer. Ik heb een hele super jeugd gehad.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik heb zoveel lol, met collega's, klanten en de kinderen en kleinkinderen. Van de week hing die kleine in de baard van iemand. We hebben erg gelachen.

Waar word je gelukkig van?

Knuffels van mijn kleinkinderen. Als andere mensen gelukkig zijn en van eten. Koken, bakken en het samen met lieve mensen opeten.

Waar word je verdrietig van?

Machteloosheid. Als je mensen niet kunt helpen terwijl ze zoveel pech hebben.

Van wie krijg je inspiratie?

Ik heb bewondering voor mensen die ziek zijn en toch zo positief zijn. Ik heb een kennis met ALS, als je hem hoort. Altijd grapjes maken, opgewekt. Ik vraag me af of ik dat op zou kunnen brengen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop dat ik de kleinkinderen groot zie worden en ik zou graag naar Bolnes verhuizen. Ik ben weleens hier en daar aan het kijken, maar ik weet nog niet zeker of het gaat lukken.

Waar word je verlegen van?

Complimentjes. En ik kan ook verlegen zijn als ik bijvoorbeeld op een verjaardag binnenkom en ik ken er niemand. Dan kijk ik eerst de kat uit de boom. Als ik bij bekende zijn kan ik juist soms iets te aanwezig zijn.

Waar ben je trots op?

Op de kinderen en dat het me vaak lukt om mensen zich bij mij thuis te laten voelen. Je weel wel; Mi casa is su casa.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik sta om half zeven op en ben iets over half acht op mijn werk. Ik sta op, zet een bakkie koffie, ga douchen en ontbijten doe ik op het werk. Ik begin om acht uur.

Wat zijn je hobby's?
Koken, haken en breien. Ik maak mutsjes, dekentjes en slofjes. Vroeger vond ik het erg leuk om kinderen te schminken.

Wat zijn je angsten?

Ik ben bang voor slangen en soms kan ik bang zijn dat er wat met mij gebeurd als ik alleen ben. Dat ik van de trap val ofzo of erger, dood ga.

Wat vind je stom?

Buren die geen rekening met elkaar houden.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik houd van programma's die over spoken of geesten gaan, zoals Goasthunters.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

'Dikke kus'. Een appje van mijn oudste dochter. Ze stuurt me dat bijna iedere dag.

Wat is je favoriete quote?

'What ever'. Als er weer eens gezeur is, kan ik dat zeggen. Zoiets van 'let it go'. Ik maak me niet meer druk om dingen die ik toch niet kan veranderen. Laat gewoon iedereen in zijn waarde.

Advertenties uit de krant