Afbeelding

Afsluitingen Haringvlietbrug

Algemeen

REGIO - Rijkswaterstaat gaat begin 2018 reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uitvoeren aan de Haringvlietbrug (A29). Daarom wordt de brug in januari en februari vier weekenden afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart. Daarnaast start Rijkswaterstaat met voorbereidingen om de brugklep van de Haringvlietbrug te vervangen. Totdat de werkzaamheden zijn voltooid, zal de brug slechts tweemaal per dag bediend worden.

De afsluitingen zijn van vrijdag 19 tot maandag 22 januari, vrijdag 26 tot maandag 29 januari, vrijdag 16 tot maandag 19 februari en vrijdag 23 tot maandag 26 februari, steeds van vrijdag 22 uur tot maandag 5 uur. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van vrijdag 2 tot maandag 5 maart en vrijdag 23 tot maandag 26 maart op dezelfde tijden.

De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. Omleidingsroutes gaan over de A16, N57/A15. De bussen van Connexxion rijden met een aangepaste dienstregeling, die is aangegeven op www.connexxion.nl.

Tijdens de werkzaamheden is de Haringvlietbrug ook afgesloten voor langzaam verkeer. Dichtbij de brug treft Rijkswaterstaat speciale voorzieningen voor fietsers en bromfietsers. Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet worden bediend. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Spui, de Oude Maas en Dordtse Kil.

Advertenties uit de krant