Afbeelding

Afsluitingen Heinenoordtunnel

Algemeen

REGIO - Rijkswaterstaat voert in januari en februari onderzoek uit in de Heinenoordtunnel (A29), ter voorbereiding op de renovatie van de tunnel. Voor dit onderzoek is het nodig om twee weekenden lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer dertig minuten.

De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer. In de richting Barendrecht/Rotterdam is er een afsluiting van vrijdag 12 januari 22 uur tot maandag 15 januari, uiterlijk 5 uur). De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten. In de richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom is de tunnel dicht in de nacht van vrijdag 2 februari 22 uur tot maandag 5 februari (uiterlijk 5 uur). De toerit S20 Barendrecht is dan ook afgesloten.

Hulpdiensten en lijndiensten van Connexxion kunnen wel gebruik maken van de tunnel. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari.

In het eerste weekend wordt de Kiltunnel (N217) vanaf 's-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. In het tweede weekend wordt de Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting 's-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Advertenties uit de krant