Peaceley is de derde van rechts, bovenin.
Peaceley is de derde van rechts, bovenin.

Peaceley niet langer bij Reyerheem

Algemeen

RIDDERKERK – Twee jaar geleden kwam Peaceley Nrwari (24) bij Reyerheem terecht als stagiaire. Later kreeg hij een contract en mocht in dienst blijven als dagbestedingscoach. Hij begon met 'bewegen op muziek' en later startte hij met 'de mannenclub'.

Een paar weken geleden kreeg hij te horen dat zijn contract helaas niet verlengd kan worden en dat betekent dat hij 31 december voor het laatst in Reyerheem aanwezig zal zijn. ,,Jammer", zegt Peaceley hierover. ,,Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Het is leuk werk, veel bewoners kennen mij inmiddels en ik ga hen erg missen."

Peaceley verhuisde kortgeleden naar Gouda. Het reizen had hij er graag voor over. Nu hij straks zonder werk zit, moet hij op zoek naar iets anders, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. ,,Ik wil heel graag soortgelijk werk doen. Hier ligt mijn hart. De mensen begeleiden, ze enthousiast maken en plezier met ze hebben is wat ik het liefste doe."

Het bewegen op muziek begon klein, maar groeide al snel uit tot een hele grote groep bewoners die graag meedoet. Een combinatie van geheugentraining en motorriek.

Mannenclub
De mannenclub is ook een succes gebleken. ,,Deze groep mannen komt eens per maand bij elkaar", vertelt Peaceley. ,,We doen dan echte mannendingen. Zo hebben we een avond besteed aan mooie video's kijken over boksen, we hebben het meerdere avonden over voetbal gehad en zoeken daarbij dan ook leuke video's op YouTube. Ook de Rotterdamse havens zijn aan bod gekomen. Tijdens dit soort avonden komen de herinneringen bovendrijven. Het leuke was dat we via 'De Gouden Wens' een keer naar De Kuip zijn geweest voor een rondleiding. Zo proberen we steeds weer iets leuks en nieuws te verzinnen om de mannen een leuke avond te laten beleven." Mannen in de wijk zijn ook van harte welkom om eens langs te komen. ,,Alleen vrouwen niet", lacht Peaceley. ,,De gesprekken zijn meteen heel anders als er een vrouw bijzit. Voor de vrouwen zijn er andere activiteiten."

In januari gaat de mannenclub verder zonder Peaceley. De twee vrijwilligers Joop en Ramon blijven. Ook voor hen zal het wennen zijn.

De reacties van de bewoners over Peaceleys vertrek zijn unaniem. ,,Een kanjer", zegt een dame die toch even binnenloopt bij de mannenclub. ,,Het is een lieve jongen, hij is aardig en meelevend", zegt een ander. ,,We gaan hem missen!"

Advertenties uit de krant