Afbeelding

De Jong terrein wordt 'De oude Boomgaert'

Algemeen

RIDDERKERK - Ronald van Wees, ontwikkelingsmanager bij Heilijgers uit Amersfoort, heeft een gloednieuwe Ipad overhandigd aan Arjan Gorseman en zijn gezin. Zij hadden de winnende inzending met " De oude Boomgaert" als naam voor de nieuwe buurt op het voormalige terrein van De Jong Tours aan de Rijksstraatweg te Rijsoord.

Deze naam is door het publiek gekozen uit ca. 120 inzendingen. Het bouwplan voor het voormalige busterrein is in nauw overleg met de gemeente gevormd, waarbij rekening is gehouden met bouwen in het buitengebied met respect voor het karakter van de omgeving. Het plan sluit landschappelijk en stedenbouwkundig goed aan bij het Waalbos en op de lintbebouwing van de Rijksstraatweg in Rijsoord. Binnenkort wordt het bestemmingsplan ter visie gelegd voor het plan met ca. 65 woningen.

Binnen de nieuwe wijk De Oude Boomgaert is ruimte voor verschillende woningen. Van riante vrije kavels op één van de twee eilanden, prachtige halfvrijstaande woningen, seniorenbungalows omringd door groen tot ruime eengezinswoningen. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.deoudeboomgaert.nl.

Advertenties uit de krant