<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Millo Scholte (46)

  •   833 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Anderhalf jaar geleden ben ik met de winkel 'Compleet Glutenvrij' begonnen. Eerst in Plein Oost en sinds een half jaar aan de Dr. Colijnstraat. Ik woon sinds 2001 in Ridderkerk-Rijsoord en heb veel in de horeca gewerkt in deze regio. Onder andere bij Sint Joris. Ook heb ik EHBO-trainingen gegeven en tegenwoordig ben ik nog lotusslachtoffer tijdens de trainingen.

Waarom een glutenvrij winkel?

Zes jaar geleden werd duidelijk dat mijn zoon Remco coeliakie heeft. Dat is een chronische darmaandoening. Hij kreeg een glutenvrij dieet voorgeschreven. We moesten veel verschillende winkels af om alles in huis te halen. Het was altijd al een wens van mij om voor mezelf te beginnen. Ik koos voor een glutenvrij-winkel waar mensen, alles wat ze nodig hebben, onder één dak kunnen vinden. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en heb inmiddels ruim 650 verschillende glutenvrije producten in de schappen liggen. Klanten komen vanuit de hele regio.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben vijftien jaar getrouwd met Jannette. We hebben twee zonen. Remco van elf jaar en Vincent van zeven jaar.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Samen met de kinderen keek ik naar Tommy Cooper. Super grappig.

Waar word je gelukkig van?

Als mensen blij en gelukkig zijn, ben ik het ook. Ik vind het fijn om mensen te helpen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik kan slecht tegen onrecht. Zelf ben ik altijd recht door zee.

Van wie krijg je inspiratie?

Voor de winkel van mijn zoon en van de klanten.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Gezond oud worden.

Waar word je verlegen van?

Van complimenten. Ik weet me niet echt een houding te geven en ga het liefst snel over tot de orde van de dag.

Welk talent zou je willen hebben?

Als ik echt iets moet kiezen: een muzikaal talent. Gitaar, drums of piano bespelen.

Waar ben je trots op?

Op wat ik allemaal heb bereikt en op de winkel. Ik heb er hard voor moeten knokken.

Hoe sta je 's morgens op?

De wekker gaat om half zeven, maar meestal ben ik voor die tijd wakker. Als ik moet werken ga ik eerst douchen, daarna koffie. Als ik vrij ben andersom. Tijdens de koffie kijk ik op social media en check mijn mail. Meestal breng ik ook de jongens naar school.

Wat zijn je hobby's?

Technisch lego, sciencefiction-films. En modelbouw; ik ben al jaren bezig met een treinbaan, maar op dit moment komt het er niet zo van. Eens komt hij af.

Wat zijn je angsten?

Ik ken geen angsten. Als ik iets niet fijn vind, ga ik het niet uit de weg. Zo vond ik het niet prettig om voor grote groepen te staan, toch ben ik die EHBO-trainingen gaan geven. Dan stap ik echt uit mijn comfortzone.

Wat vind je stom?

Vooroordelen. Ik behandel iedereen gelijk.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Normen en waarden. Ik kreeg een aantal jaren geleden de diagnose autisme. Daardoor is het voor mij geen natuurlijk gedrag om sociale omgangsvormen toe te passen. Die heb ik mijzelf moeten aanleren. Je moet het zo zien: ik heb in mijn hoofd allerlei mapjes waar de regels per situatie instaan. Ik zeg altijd maar zo: Ik ben niet sociaal, ik doe sociaal.

Wie zou je weleens de waarheid willen vertellen?

Ik vertel altijd direct wat me niet bevalt en ik ga er vanuit dat mensen naar hun beste kunnen iets doen. Dus 'niemand'.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Een berichtje van mijn vrouw Jannette. 'Oké, dan eten we die vanavond.' Ze antwoordde op mijn bericht waarin ik zei dat ik wraps mee zou nemen.

Wat is je favoriete quote?

Wees eerlijk.

Ken of ben jij iemand die in deze rubriek thuis hoort? Mail dan naar
astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>