Afbeelding

De VoorleesHelden komen naar de bibliotheek

Algemeen

RIDDERKERK - De VoorleesHelden van de Bibliotheek AanZet voor peuters zijn iedere dinsdag in bibliotheek Ridderkerk en om de woensdag in Servicepunt Bolnes te vinden. Want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Kinderen die worden voorgelezen, krijgen meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Daarom zijn de VoorleesHelden in het leven geroepen. Het is een overkoepelende campagne voor alle voorleesactiviteiten van de Bibliotheek AanZet. Hiermee maken wij ons sterk voor taal- en leesvaardigheid, want dit is de basis voor een leven met oneindig veel mogelijkheden.

Vanaf januari zal er in Bibliotheek Ridderkerk eens per maand een 'VoorleesHelden Special' plaatsvinden. In Ridderkerk is dit elke laatste woensdag van de maand, Hierbij luisteren kinderen naar de mooiste verhalen. Intussen ontmoeten ouders elkaar onder het genot van een kopje koffie om ervaringen uit te wisselen. Op 24 januari is jeugdconsulent Mandy in Bibliotheek Ridderkerk aanwezig om de prentenboeken TopTien te bespreken en zal zij voorlezen uit Ssst! De tijger slaapt, Prentenboek van het Jaar 2018. 

De VoorleesHelden Specials zijn bedoeld voor ouders van kinderen met de leeftijd nul tot en met vier jaar en hun kinderen. De toegang is gratis. Meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl en www.devoorleeshelden.nl




 

Advertenties uit de krant