Minder mantelzorg-stress met Mindfulness

Algemeen

Karaat Mantelzorg organiseert een cursus Mindfulness voor mantelzorgers. Mindfulness is een aandachttraining die stress en depressieve gevoelens kan verminderen. De cursus start op dinsdag 20 maart om 19.00 uur in de Bibliotheek AanZet en duurt zes weken.

Mantelzorgers hebben vaak zorgen en verdriet over hun situatie. Mindfulness kan helpen daarmee om te gaan en leert u af en toe stil te staan bij wat er is in plaats van maar door te gaan op de automatische piloot. Bijvoorbeeld door aan uw lichaam te denken: hoe voelt het nu? Zijn mijn schouders stijf? Of: wat zijn mijn (negatieve) gedachtes, veroordeel ik mezelf? Bekritiseer ik de ander? Als u weet wat u voelt of denkt, kunt u vervolgens bewust een keuze maken. "Ik heb geleerd meer aandachtig te zijn in het heden. Piekeren over het verleden of zorgen maken over de toekomst maakte me vaak somber. Het maakt dat je voorbij gaat aan dat wat er nu is in je leven, het deed me vergeten te genieten. Nu denk ik regelmatig terug aan wat ik geleerd heb in de cursus en dat helpt me", aldus een deelnemer van de cursus Mindfulness in het voorjaar.

De cursus wordt gegeven door docent John van der Sluis. John, geïnspireerd door het leven en zijn pelgrimage naar Santiago de Compostela, verdiepte zich verder in Mindfulness. Nuchter, speels, ongecompliceerd, liefdevol en met beide voeten op de grond inspireert hij mensen om wat vaker aanwezig te zijn.

De bijeenkomsten vinden plaats bij de Bibliotheek AanZet, Sint Jorisplein 77, van 19.00 uur tot 21.00 uur op 20 en 27 maart en 3, 10, 17 en 24 april. Kosten voor deelname bedragen € 60,00 voor alle bijeenkomsten. Bij voldoende deelname, minimaal 8 deelnemers, zal de cursus plaatsvinden.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.

Advertenties uit de krant