Afbeelding

ACZ Synchroonzwemmen sluit aan bij Nederlandse top

Algemeen

RIDDERKERK - Een sidderende strijd, dat was het afgelopen weekend, 27 en 28 januari, op de Nederlands Kampioenschappen Synchroonzwemmen voor Senioren (18+). ACZ mocht met haar Junioren (15-17) driemaal het erepodium op. Zilver was er voor zowel de Technische als Vrije Duet van Kim Schallenberg en Manolya Yapar. Derde plek was voor de Technische Uitvoering en brons voor de Vrije Uitvoering voor de ploeg, waaraan ook Laura van Meel, Marleen Brandhorst, Thara Maas (TU)/Maria Lorenzini (VU), Hester Cup, Laura Sijben en Jade Middelhof deelnamen.

De Junioren van ACZ lieten van zich spreken op dit Seniorentoernooi. Op achttienduizendste punt werd de ACZ-ploeg met de Technische Uitvoering net derde achter De Dolfijn. Dit was een zenuwslopend einde van de dag, nadat Hester met haar Technische Solo direct na het eremetaal aansloot en het Technisch Duet van Marleen en Laura (M)zesde werd.

Op zondag tijdens de Vrije Uitvoeringen zwommen Manolya en Kim met hun KNZB/ACZ-Duet Vrije Uitvoeringen naar het zilver, na het Nationaal Duet van Noortje en Bregje de Brouwer. Na hun derde plaats op het NK Senioren 2017 zetten Kim en Manolya samen met Nederlands Bondcoach Esther Jaumá Cayuela (voormalig Spaanse bondscoach), weer een stap voorwaarts. Het duet van Marleen en Laura (M) werd welverdiend zesde. De solo van Laura S (eerstejaars Junior) behaalde de zevende plek. Hester sloot met haar Vrije Uitvoering weer netjes achter nummer drie aan. De ploeg ging de strijd aan met de ploegen van ZPCH en De Dolfijn en ging met het BRONS naar huis.

De Junior-zwemsters hebben bewezen nu al aan te sluiten bij de Nederlandse Top van het synchroonzwemmen. Een belofte voor de toekomst, wanneer ook zij Senior zijn.

Advertenties uit de krant