Waar ken ik jou van?

Toon Huizer (71)

•   728 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik heb al sinds 1973 een eigen bedrijf: A.C. Huizer dakbedekkingsbedrijf. Ik werkte hiermee dertig jaar voor Woonvisie en heb in totaal meer dan 12.000 lekkages verholpen. Dus ik ben bij heel wat Ridderkerkers thuis geweest. Daarnaast doe ik veel vrijwilligerswerk. Ik ben onder andere vijftien jaar actief bij Buurtpreventie Bolnes, tien jaar bij Kleur en Fleur in Bolnes en sinds een jaar of drie actief op begraafplaats Vredehof. Hier ben ik op het moment bezig om de zonnewijzer te herstellen. Veel bedrijven hebben al geholpen, want het ding lag voor een groot deel onder de grond en weegt negen ton.
O ja, ik help ook eens in de maand mee met zwerfvuil opruimen. Ik ben een regelaar en ik houd van organiseren.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Heel veel.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben in 1969 getrouwd met Cok. We hebben twee dochters en twee kleinkinderen. Onze oudste dochter overleed tien jaar geleden.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben geboren in Slikkerveer. Als ik terugdenk aan die tijd moet ik meteen denken aan het Polenkamp. Iedereen uit deze gemeente kent het kamp. Er zaten op een gegeven moment vooral Ambonezen in en ik herinner me dat ze eens per maand in de zomerperiode een feest gaven waarbij ik voor het eerst nasi at. Dat kenden wij toen nog niet.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach iedere dag. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Waar word je gelukkig van?

Van lekker eten. En dan niet zo zeer wat, maar gezellig samenzijn. Ik ben een liefhebber van de Franse keuken.

Van wie krijg je inspiratie?

Vooral van mezelf. Ik heb iedere dag wel tien nieuwe ideeën.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Die heb ik niet. Ik ben tevreden en ik ben blij dat ik gezond ben.

Waar ben je trots op?

Op al die vrijwilligers met wie ik samenwerk. Dat zijn er rond de honderdtwintig.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik doe het rustig aan tegenwoordig. Voor tien uur 's ochtends maak ik geen afspraken. Ik ontbijt met mijn vrouw en lees de krant.

Wat zijn je hobby's?

Motorrijden. Ik heb zelfs de Route 66 gereden in Amerika. Ik rijd alleen met mooi weer. Heerlijk!

Wat zijn je angsten?

Ik ken geen angsten.

Wat vind je stom?

Geldverspilling.
Ook vind ik het stom dat er geen handhaving is voor mensen die hondenpoep niet opruimen. Ze kunnen daar meer geld mee binnenhalen dan met parkeerboetes.

Waar kijk je naar op televisie?

Vooral sport. Voetbal!

Wie zou je weleens de waarheid willen vertellen?

Niemand. Ik doe dat iedere dag. Ik draai er niet omheen en zeg waar het opstaat.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Niks. Ik vind het prima zo.
Als ik echt iets moet zeggen dan zou ik wel iets diplomatieker willen zijn. Soms denk ik achteraf weleens 'dat had je beter anders kunnen zeggen, Toon'. Maar ja, zo ben ik nu eenmaal.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Ik kreeg een berichtje van de voorman van de begraafplaats. Hij is ziek en kon het hek niet voor me opendoen.
Ik heb nog niet geantwoord, maar ga hem zo beterschap wensen en zeggen dat we het oplossen.

Wat is je favoriete quote?

Hard voor weinig, maar nooit chagrijnig. Ik ben nooit chagrijnig. Ik zou niet weten wat het is. Het is tenslotte ook zonde van je tijd.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek?
Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.