Foto Arjan den Besten

Blusgroep Ridderkerk zoekt brandweervrijwilligers

•   314 keer gelezen

RIDDERKERK - De Blusgroep Ridderkerk is op zoek naar enthousiaste personen met een redelijke conditie en enig technisch inzicht die bereid zijn om op onverwachte momenten hulp te bieden aan de burgers van Ridderkerk en omgeving. Tijden veranderen. Waar het vroeger normaal was dat bijvoorbeeld ambtenaren en winkeliers naast hun dagelijkse werk ook brandweervrijwilliger waren is voorbij. Ook de maatschappelijk invulling van vrije tijd is niet meer zo vanzelf. De blusgroep Ridderkerk ervaart steeds meer dat het lastig is om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar alle voertuigen op straat te krijgen. Met name op de dag wordt de spoeling steeds dunner. De burger verdient een brandweerploeg waar altijd op gerekend kan worden. Om nu en in de toekomst voldoende opgeleide mensen te hebben start er een wervingsactie.

Om iets van het vak te laten zien, maar ook te ervaren wat het brandweerwerk inhoud en met welke gereedschappen gewerkt wordt organiseert de blusgroep op zaterdag 24 maart van 10.00 uur tot 14.00 uur een informatiedag. Tijdens deze dag wordt men geïnformeerd over de inhoud van het werk. De voertuigen worden geshowd en men kan zelf  kennis maken met de verschillende hulpmiddelen en daar zelf ook eens mee te werken. Daarnaast kan men zien hoe de kazerne er van binnen uit ziet. De plek waar de vrouwen en mannen van de blusgroep werken en trainen.

Gezocht: Enthousiaste en sportieve mensen. Mensen die tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Wonend en/of werkend in de buurt van de kazerne aan de Mr. Troelstrastraat

Zij bieden: Werk in een hecht team. Afwisselend werk. Passende vergoeding

Wat kan men verwachten op de wervingsdag?
Rondleidingen door de kazerneBekijken van de voertuigen. Uitleg krijgen over de werkzaamheden. Ontmoetingen met mogelijk collega's. Ga zelf aan de slag met het gereedschap en ervaar het brandweervak

Uiteraard kan men alle vragen stellen. Zaterdag 24 maart is de kazerne van 10.00 tot 14.00 uur open.

www.betrokkenvrijwilligers.nl.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>