Foto: Johan Kruithof

Kinderen creatief voor kunstmanifestatie

•   163 keer gelezen

RIDDERKERK - Met een kunstproject voor leerlingen van OBS De Botter is de aftrap gegeven voor een manifestatie van de Stichting Grenze(n)loze Kunst. Deze stichting brengt in april en mei kunst van 26 nationale en internationale kunstenaars naar zes locaties in Ridderkerk, Barendrecht en Rhoon.
De Botter mag hier met kinderkunst aan bijdragen. Onder leiding van leerkracht en kunstenares Karin Touw worden de groepen 4 en 5 uitgedaagd voor het maken van de mooiste schilderijen. Afgelopen vrijdag werd hiervoor de basis gelegd met een tekenles, waarbij het draaide om het maken van portretten met de juiste verhoudingen. Het echte werk moet nog beginnen. Verdeeld in groepjes gaan de kinderen gezamenlijk een schilderij maken. "Het is de bedoeling dat dit mooie schilderijen oplevert. Vier daarvan gaan we exposeren bij tijdens de komende Kunstroute in Ridderkerk. Een vijfde schilderij, en wat ons betreft ook de mooiste, krijgt een plaatsje bij de grote tentoonstelling in het gemeentehuis" vertelt Wilma Impelmans, die de manifestatie mede organiseert. De stichting Grenze(n)loze Kunst heeft voor deze manifestatie kunstenaars uitgenodigd om met werken te komen met de thema's vrouw, vruchtbaarheid of natuur. Eén werkstuk van alle deelnemende kunstenaars zal van 25 april tot 18 mei in het gemeentehuis van Ridderkerk te zien zijn. Daarnaast komen er exposities in de Oudheidkamer en Studio Imspa. De manifestatie brengt daarnaast kunst naar de expositieruimte van theater Het Kruispunt in Barendrecht en Het Kasteel van Rhoon. "Het is de eerste keer dat we het zo groots aanpakken. We hebben er hoge verwachtingen van" zegt Martin Impelmans, die nu werkt aan een lijvige catalogus.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>