Afbeelding

Wonen op Nieuw Reijerwaard niet reëel

Algemeen

RIDDERKERK - De kans is minimaal dat er woningen kunnen komen in Nieuw Reijerwaard. De provincie houdt vast aan de ontwikkeling van een bedrijventerrein met drie windmolens. "Het is geen serieuze optie om daar een streep door te zetten" stelt gedeputeerde Adri Bom-Lemstra.
Zij maakte dit vorig jaar al duidelijk in een reactie op een woningbouwplan van Stichting Oude Kern Rijsoord. Volgens de provincie hield dit plan geen rekening met "de nieuwe fysieke werkelijkheid". Gewezen werd daarbij op de (inmiddels aangelegde) tweede ontsluitingsweg en de geprojecteerde windmolens. De procedure voor twee windmolens is inmiddels in gang gezet. Energiebedrijf ENGIE is hiervoor een overeenkomst voor 25 jaar aangegaan. De aanvraag voor een derde windturbine zal volgen zodra de gronden hiervoor ook in bezit zijn. De provincie moet op grond van inpassingsplan de vergunningen hiervoor verlenen. Er wordt door de provincie ook op gewezen dat Nieuw Reijerwaard voor woningbouw niet voldoet aan de Verstedelijkingsalliantie. De provincie heeft hiervoor in december '17 de handtekening voor gezet met acht gemeenten en de MRDH. Nieuw Reijerwaard is in deze bouwplannen niet meegenomen: "Ook dat betekent dat het niet voor de hand ligt dat de provincie de bestemming gaat wijzigen."
In 2020 is er een evaluatie op basis van de resultaten. Tot die tijd mogen alle ontwikkelingen door. De windmolens zullen er dan staan.

Advertenties uit de krant