<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Jan den Boef (57)

  •   836 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik woon vanaf mijn derde jaar in Ridderkerk. Ik heb in veel verschillende wijken gewoond. Ik ben van 1976 tot en met 1983 postbode geweest, daarna heb ik jarenlang in het postkantoor van Barendrecht gewerkt. Het postkantoor verdween en na wat omzwervingen hebben mijn vrouw Monique en ik de slijterij op Slikkerveer overgenomen. Zeven jaar geleden zijn we gestart met wijnhandel en slijterij Jan en Monique aan de Prinses Margrietstraat. Ook voetbal ik bij RVVH in het 'oudemannen-team' en doe ik aan wielrennen met een eigen clubje van een mannetje of twintig.

Waarom een slijterij?

Ik heb altijd interesse in wijnen gehad. Ik heb via de PTT een opleiding tot sommelier kunnen volgen toen de postkantoren gingen sluiten. Whisky's vind ik ook interessant, daar heb ik veel over gelezen. Ik lust ook alles qua drank. Ik drink zelf niet veel. Er gaan dagen voorbij dat ik niets drink.
 

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik ken veel mensen en daardoor duurt een boodschap doen langer dan gepland, maar dat doe ik vooral zelf.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 35 jaar getrouwd met Monique. We hebben twee dochters van 29 en 26 jaar en vier kleinkinderen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik heb alleen maar leuke herinneringen. Zoals het rondzwerven op straat en in de polders, waar vroeger nog die oude bunkers stonden. Ik haalde best veel kattenkwaad uit. De vrijheid en de ruimte… daar denk ik graag aan terug.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach iedere dag om de simpelste dingen.

Waar word je gelukkig van?

Van ruimte. We hebben een huisje in Frankrijk. Als we in Frankrijk rijden, voelen we de ruimte al. Het geeft een heerlijk vrij gevoel.

Waarvan krijg je inspiratie?

Inspiratie krijg ik van alles. Ideeën komen bij de simpelste dingen omhoog.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Die heb ik niet. Wij zijn van de spontane acties. Dat is toch veel leuker? Als ik iets plan, komt er toch niets van terecht.

Waar ben je trots op?

Op mijn gezin.

Hoe sta je 's morgens op?

Het tijdstip wisselt, zolang de winkel maar om tien uur open gaat. Ik neem ruim de tijd voor het ontbijt en zit zeker een uur aan de ontbijttafel met de krant. Ook plegen Monique en ik op dat tijdstip werkoverleg.

Wat zijn je hobby's?

Naast het voetballen en fietsen, houd ik erg van het buitenleven. Tuinieren in onze tuin in Frankrijk en hier hebben we kasjes waar ik groente en fruit in kweek. Leuk voor de kleinkinderen.

Wat zijn je angsten?

Ik heb geen angsten. Hoewel ik me soms zorgen kan maken over hoe de jeugd tegen de politie en dergelijke aankijkt. Het ontzag dat wij vroeger hadden, is ver te zoeken. De mensen worden steeds agressiever.

Wat vind je stom?

Zwerfafval. Al dat afval dat op straat gedumpt wordt. Vreselijk. We zitten hier vlak naast een school en je ziet altijd een spoor van McDonald's-afval liggen. Als ik zie dat ze het op straat gooien, zeg ik er wat van.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Zuinig leven, sparen, eerlijk zijn en hard werken. Uit weinig veel weten te halen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben nooit moe. Vermoedelijk heb ik ADHD. Ik ben er nooit op getest en dat vind ik ook niet nodig. Maar voor mijn omgeving zou het fijn zijn als ik wat meer rust zou hebben. Ik kan gerust om tien uur 's avonds nog een rondje gaan hardlopen als ik daar zin in heb.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Dat was een bericht van mijn broer Kees. Al 35 jaar hardlopen we eens per week. Hij appte mij het tijdstip voor vanavond door.

Wat is je favoriete quote?

Maak je niet druk, er zijn genoeg anderen die dat voor je doen.


Ook iemand opgeven? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>