<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Youri

De tweede bal in De Kuip

  •   120 keer gelezen

Het was dat Excelsior zo verschrikkelijk slecht was, anders was het Feyenoord nooit gelukt om vijf keer te scoren. Nee, van de wedstrijd heeft niemand kunnen genieten.

Het waren echter de laatste vijftien minuten waarin het toch nog een beetje leuk werd. Na (wederom) een slecht afstandsschot kwam de bal bij een supporter op de tribune terecht. Die besloot dit keer niet om de bal terug te gooien naar een ballenjongen naast het veld, maar gooide hem nog verder de tribune op. Tot vreugde van het hele publiek.
De bal kwam bij een andere supporter terecht en die gooide hem vervolgens weer verder. Hij werd van supporter naar supporter geschreeuwd. Balletje overgooien was nog nooit zo vermakelijk om te zien.
Inmiddels keken er 40.000 mensen naar de verkeerde bal. Want de bal op het veld was al lang niet leuk meer.

Je zag de paniek in zijn bewegingen met zijn armen.


Maar nu werd het tricky. De bal kwam terecht op een vak naast de gracht. Als de bal nu uit iemands handen zou stuiteren, was het publiek de bal kwijt. Je voelde de spanning in het stadion. En nog geen twee minuten later gebeurde het.
De bal vloog naar een jongen in een rode jas naast de gracht. Je zag de paniek in zijn bewegingen met zijn armen.
De bal knalde tegen zijn handen aan en stuiterde via de rand in de gracht. Kwijt.
Het hele stadion baalde hardop en een hels fluitconcert barstte uit. Ik had het met de jongen te doen.

Maar goed, het publiek had dus geen bal meer en moest zich dus weer op de wedstrijd richten. Het was nu wachten op een nieuwe bal die de tribune in werd getrapt.
Toen de bal door een Feyenoorder over het doel werd geschoten, werd dat gevierd als een doelpunt. Zelden meegemaakt. En weer ging de bal het stadion rond.

Laat dit een idee zijn voor de bekerfinale. Als we over een paar weken de beker winnen, kunnen we weer hetzelfde doen. Maar dan met de beker, in plaats van de bal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>