<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Wim van der Linden (70)

  •   402 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Vanaf mijn tiende jaar werkte ik voor bakkerij Van Nugteren. Ik begon op zaterdag met de bakkerij schoonmaken. Later ben ik broodbezorger geworden. Dit heb ik tot 1991 gedaan. Tegenwoordig werk ik alweer tien jaar voor bakkerij Van der Waal. Ik bezorg nu het brood bij bedrijven. Dat hele dagen niets doen na mijn pensioen, was niets voor mij.

Ook bezorgde ik in mijn tienerjaren 'Het Vrije Volk' met op zaterdag 'De Waarheid' erbij. Hierdoor werd ik "Waarheidloper' genoemd. Tevens ben ik een van de oprichters van Echt voor Ridderkerk.

Hoe was het werk als broodbezorger?

Ik vond het leuk en een sport om de wagen met driehonderd broden leeg te verkopen. Het omgaan met de mensen lag me ook goed. Als ik jarig was, kreeg ik tientallen cadeautjes van de klanten. Vooral bij het bejaardenhuis waar ik bezorgde. Zelfgebreide sokken, mutsen en sjaals. Ik denk eraan om een boek te schrijven vol met anekdotes van de broodbezorger. Het boek zou ik dan 'Twee beschuiten en een beker melk' noemen. Je moet eens weten wat mensen de broodbezorger allemaal vertelden.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik kom overal bekenden tegen. Ik ken al mijn klanten nog steeds. Ik weet precies wat ze toen bestelden en waar ze woonden. Ik word ook herkent door de kinderen van mijn klanten, die herken ik dan natuurlijk niet meer, maar ik word aangesproken met: 'U bent toch de broodbezorger?'

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben een happy single. Ik heb een dochter van 49 en twee kleinkinderen van 14 en 21 jaar. Mijn zoon is zeventien jaar geleden overleden.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De zomervakanties. We deden een puzzeltocht, een autopedrace en keken de film 'De Dikke en de Dunne'.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach heel de week door.

Waar word je gelukkig van?

Van goede gesprekken.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn zoon. Daar kan ik nog steeds verdrietig van zijn. Hij was pas 26 jaar. Daardoor ben ik wel meer gaan relativeren.

Van wie krijg je inspiratie?

Bram Peper. Ik heb hem regelmatig gesproken, zijn boeken gelezen. Hij is een inspirerende man.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik ben een tevreden man.

Waar ben je trots op?

Op mijn dochter. Ze heeft een makelaarskantoor in Heerjansdam. Regelmatig zie ik haar 'te koop-borden' hangen. Heel knap hoe ze het allemaal doet.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik sta iedere dag voor vieren op. Dit komt door mijn werk. Ik ben het zo gewend.
Mijn dagritme is heel anders als de gemiddelde mens. Om 8 uur 's ochtends lunch ik en rond acht uur 's avonds ga ik naar bed. Zo vroeg in de ochtend werken, is werken in een andere wereld. De mensen zijn gemoedelijker, ieder seizoen heeft zijn charme. Ik zou niet anders willen.

Wat zijn je hobby's?

Ik lees veel en ben groot fan van de Tour de France. Dit jaar zal ik voor de zestigste keer alles wat met de Tour te maken heeft inplakken.

Waar kijk je naar op televisie?
Actualiteitenprogramma's.

Wat vind je stom?

Dat de landelijke politici nog steeds denken dat ze serieus worden genomen.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Mijn moeder was een zorgzame vrouw en cijferde zichzelf vaak weg.
Ik wil niet zeggen dat ik mezelf wegcijfer, maar ik heb dat wel een beetje van haar overgenomen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Lachend: Als ik in de spiegel kijk denk ik: Wie is die vent? Maar ik ben tevreden hoor. Ik geloof niet dat ik iets wil veranderen.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Dat vind ik zo'n onzin. Ik bel mensen gewoon. Niets geen appjes of berichtjes. Net als vroeger, ik bel en als het niet uitkomt, bel ik later weer.

Wat is je favoriete quote?

Hard voor weinig en af en toe chagrijnig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>