Opbrengst collecte voor Amnesty International

•   54 keer gelezen

RIDDERKERK - De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 17 maart 2018 plaatsvond in de gemeente Ridderkerk, heeft € 2065,97 opgebracht. 25 enthousiaste vrijwilligers collecteerden in deze periode voor de mensenrechtenorganisatie. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en dankt natuurlijk ook de gevers.

Opbrengst van onschatbare waarde

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

Het belang van de collecte
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald kan Amnesty haar werk blijven doen, bijvoorbeeld mensen die alleen maar gevangenzitten omdat ze kritiek hadden op hun regering vrij krijgen: mensen als Azam Farmonov uit Oezbekistan. De mensenrechtenverdediger kwam in oktober 2017 vrij, nadat hij bijna twaalf jaar had vastgezeten en volgens zijn vonnis nog drie jaar cel te gaan had. Tijdens zijn detentie werd Farmonov gemarteld, toch weigerde hij te bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan afpersing – een verzonnen aanklacht. Amnesty voerde actie voor Farmonovs vrijlating.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>