Trots op de behaalde HACCP-certificaten
Trots op de behaalde HACCP-certificaten

Foodcompany voldoet aan hygiënecode

Algemeen

Elf vrijwilligers van Foodcompany Ridderkerk hebben hun HACCP-certificaat behaald. Ze namen succesvol deel aan een training met de hygiënecode voor de horeca. "Instellingen en clubs die voedsel bereiden of verkopen zijn wettelijk verplicht om te voldoen aan de HACCP-regels. Wij moeten daarom ook aan de eisen voor voedselveiligheid voldoen" zegt Miriam Renzen, voorzitter van de Foodcompany.
Negen vrouwen en twee mannen die bij de Foodcompany actief zijn deden daarom examen met de hygiënecode. Dat gebeurde na een dagvullende training van de Horeca Stichting Nederland. Ter voorbereiding moesten de vrijwilligers een flink boekwerk doornemen. Ze slaagden allemaal met mooie gemiddelde cijfers. "Hier hebben sommigen van de groep echt voor moeten blokken. Er waren vrijwilligers bij die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn, maar ze hebben dit wel eigen weten te maken. Niemand van ons is gezakt. Ik neem voor mijn mensen echt mij petje af" aldus een trotse voorzitter.
Bij de toets voor het HACCP-certificaat moesten de deelnemers dertig meerkeuzevragen beantwoorden. Er moest minimaal een voldoende mee worden behaald om het certificaat op naam gesteld te krijgen. Met de voorafgaande training werd ervaren hoe de regels van de hygiënecode op een eenvoudige manier in de praktijk kunnen worden toegepast. "Met onze manier van werken voldoen we nu aan de wettelijke eisen. De voedselveiligheid is ook bij ons gegarandeerd. We waren naar ons gevoel al schoon en hygiënisch, maar nu staat het ook officieel vast" stelt Renzen.
De stichting betaalde deze training voor de vrijwilligers uit eigen middelen. Er is nog geen sponsor gevonden die deze uitgave voor rekening wil nemen.

Advertenties uit de krant