Afbeelding

Xandra Willis - Verkroost (46)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon tien jaar in Rijsoord en heb naast ons huis een zangatelier. Ik geef daar privézangles en ik heb twee koren. Eentje in Nesselande met de naam Ameezing. In Rijsoord bestaat het popkoor X-Pression nu ruim twee jaar. We repeteren iedere woensdag met 23 mensen in het gebouw De Fontein. Tot nu toe hebben we nog niet zoveel optredens gedaan, maar dat gaat veranderen. Het koor is nu op elkaar ingespeeld en ons repertoire is groot genoeg voor optredens.

Wat betekent zingen voor jou?

Zingen is als ademen. Als ik een paar dagen niet zing, word ik nukkig en krijg ik zelfs kwaaltjes. Het is een soort van yoga voor mij. Zingen geeft energie en muziek is een groot onderdeel van mijn leven.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben elf jaar samen met Dirk den Drijver, hij woont al vanaf zijn zesde in Rijsoord, en onze zoon Luuk is negen jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn vader had een ernstige oogafwijking waardoor hij bijna blind was. Ik genoot van de momenten dat hij mij als kind naar school bracht. Achteraf is dat natuurlijk heel bijzonder.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach heel wat af met de koren. Maar laatst in de auto hoorde ik bij Edwin Evers de parodie die ze hadden gemaakt op het nummer van Dotan. Ik heb dubbel gelegen.

Waar word je gelukkig van?

Liefdevolle en enthousiaste mensen. Mensen die laten voelen dat ze me waarderen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Vijf jaar geleden overleed mijn vader. Hij was twee jaar ziek. In die periode ervoor en erna gebeurde er veel nare dingen waardoor mijn leven echt in een rollercoaster zat. Gelukkig gaat het de laatste twee jaar weer beter en is er meer stabiliteit.

Waarvan krijg je inspiratie?

Optredens tijdens North Sea Jazzfestival. Fantastisch, die mensen die daar zo vol overgave op zo'n podium staan en zo goed presteren onder druk.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Eigenlijk ben ik heel erg tevreden. Alles is in balans, werk, vriendschappen en thuis. Ik heb rust en hoop dat dat zo blijft.

Waar ben je trots op?

Op Luuk. Het moederschap was voor mij niet zo vanzelfsprekend. Het is een leuk, lief en creatief kind.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben geen ochtendmens, maar een ochtendhumeur heb ik niet. Laten we zeggen dat vroeg opstaan niet mijn hobby is. Ik sta meestal om zeven uur op en breng Luuk om tien over acht naar school, daarna begin ik met werken.

Wat zijn je hobby's?

Ik ga graag met Dirk uiteten. We hebben een favoriet Italiaans restaurantje in Rotterdam. Ook ga ik graag naar concerten.

Wat zijn je angsten?

Ik kan over veel dingen piekeren, maar probeer dat beperkt te houden. Zoals dat Luuk nu alleen op de fiets op pad gaat. Ook spinnen vind ik eng. En ik ben altijd weer nerveus voor een optreden.

Wat vind je stom?
Buitensluiten. Opscheppers en arrogantie.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Het sociale aspect. Voor mensen klaarstaan en ze helpen waar nodig.

Waar kijk je naar op televisie?

'Ik vertrek' vind ik mooi. Wat een lef hebben die mensen, dat zou ik nooit durven. 'Boer zoekt vrouw' vind ik altijd leuk en 'Jinek'.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik stel me erg kwetsbaar op en zou dat wel iets minder willen doen. Ook mag ik wel iets zelfverzekerder zijn.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Het was een bericht dat gaat over de repetities voor de zangavond op 26 mei.

Wat is je favoriete quote?

Geluk is houden van dat wat je hebt.


Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant