Waar ken ik jou van?

Margaret Zoeteman (48)

•   383 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk en heb ik hier op school gezeten. Ook ben ik lang actief geweest bij zwemvereniging Poseidon. Nog steeds ben ik iedere zondagochtend in De Fakkel te vinden bij het trimzwemmen en zwem ik doordeweeks regelmatig mijn baantjes in het buitenbad.

Sinds drie jaar heb ik mijn eigen bedrijf 'Sweet Old Day.' Ik ben pensioenadviseur en financieel planner. Dit doe ik vanuit huis.

Wat is er leuk aan jouw werk?

De combinatie van het met mensen bezig zijn, ze te voorzien van oprecht en goed financieel advies. Maatwerk leveren dus, waardoor er rust ontstaat. Over het algemeen zijn de meeste mensen om allerlei redenen niet echt bezig met hun financiële toekomst, terwijl er bijna altijd een moment komt dat iemand last krijgt van het "had ik maar" verschijnsel. Het is weliswaar mijn vak, maar ik vind het nu eenmaal erg leuk om mensen op weg te helpen om hun financiële doelen en wensen te bereiken.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 25 jaar samen met Ron. Ron heeft twee dochters en een zoon en we hebben twee kleinkinderen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik heb een prettige jeugd gehad in een toen nog jonge wijk. Er woonden veel leeftijdsgenootjes met wie ik veel buiten speelde. Ook keek ik ieder jaar enorm uit naar 3x2 en Jeugdland.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ons kleinkind van twee jaar ging met opa Ron naar de zolder. Daar liggen vrij veel spulletjes van hem opgeslagen. Toen hij op zolder aankwam, riep hij: 'Opa, wat een rommeltje!'

Waar word je gelukkig van?

Als ik schatten vind op de rommelmarkt. Ik verzamel onder andere glas, aardewerk, plaatjesboeken en boekenweekgeschenken. Daarvoor struin ik veel rommelmarkten af. Ron is ook een verzamelaar. Hij is overigens meer van technische dingen. Ik word ook gelukkig van reizen samen met Ron.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik ben een gelukkig mens. Verdrietig werd ik toen ik zag hoe snel het ziekteproces van mijn schoonmoeder verliep.

Van wie krijg je inspiratie?

Van Ron. We sparren veel samen over mijn bedrijf.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil mijn bedrijf verder van de grond krijgen, tevreden klanten hebben en privé meer van de wereld zien. Onder andere Jordanië staat op mijn lijstje. Ook hopen we volgend jaar weer naar Zuid-Afrika af te reizen. Rons broer woont daar en we willen hem en zijn vrouw graag weer in levende lijve zien.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Betrouwbaar, doorgaans vrolijk en erg enthousiast.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben een ochtendmens en sta meestal om zeven uur op. Ik ontbijt en ga meteen aan het werk. Heerlijk, die eerste uurtjes van de dag. (Lachend) Omdat Ron een avondmens is, loopt hij me dan ook niet voor de voeten.

Wat zijn je hobby's?

Naast het verzamelen en zwemmen, lees ik graag. De boeken in onze boekenkast komen ook veelal van rommelmarkten.

Wat zijn je angsten?

Ik kan soms wel eens over mijn eigen toekomstige situatie nadenken. Ron is achttien jaar ouder dan ik, mijn ouders zijn gezond maar wel al op leeftijd. Broers of zussen en eigen kinderen heb ik niet, dus denk ik wel eens aan de periode dat ik geen directe familie meer heb.

Wat vind je stom?

Dat vrouwen bij gelijke arbeid nog steeds minder verdienen dan mannen.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Geen geld uitgeven voordat je het verdiend hebt en geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Hoewel ik dat laatste met een baan weleens heb gedaan.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Er zouden wel een paar kilootjes af mogen. Maar ja, ik vind eten te lekker.

Wat is je favoriete quote?

Alles is mogelijk, als je maar durft.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

reageer als eerste