<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
In de keuken van de Paradijshoeve werd met regionale ingrediënten gekookt
In de keuken van de Paradijshoeve werd met regionale ingrediënten gekookt (Foto: Johan Kruithof)

Diner Lions geeft andere kijk op bord

  •   369 keer gelezen

RIDDERKERK - In samenwerking met Hofstede de Paradijshoeve presenteerde Lionsclub IJsselmonde maandagavond een op vele manieren verrassend walking diner. Met duurzaamheid als hoofdthema werd gezorgd voor "een andere kijk op ons bord."
"We willen niemand voorschrijven hoe het anders moet, maar we willen wel laten ervaren dat het anders kan" aldus voorzitter Peter Jongenotter ter inleiding van deze smaakrijke avond.
De ruim zestig gasten waren op dat moment al verrast door "bieterballen" met rode bietjes al vulling. Daarna volgde soep van kropslag van tuinder B. van de Berg, waarbij Ridderkerks landbrood werd geserveerd. Op de menukaart werd aangegeven hoeveel kilometer er voor de ingrediënten van de schotels moet worden afgelegd. In dit geval nog geen twee kilometer.
Er werd zo veel van regionale en duurzame leveranciers geserveerd. Bijvoorbeeld buikspek van scharrelslager Willem Boon (2 km), eieren van vrije kippen van Adjan Vos (12 km) en appelboterkoek met appels van Buytenhof (13 km) en in de Rijsoordse molen gemalen meel. Een bijzonder verhaal was er ook bij de terrine van gans van Hollands Wild (16 km) met een compote van uien van Reedijk (2 km).
"Bijna 90 procent van ons wild wordt geïmporteerd. Maar voor de duizenden ganzen die we in Nederland schieten voor onze gewasbescherming is nauwelijks afzet. Daarom proberen wij de gans weer op de kaart en in de keukens thuis te krijgen" aldus Dirk-Jan Polak van Hollands Wild. Hij was één van de sprekers bij dit diner dat de deelnemers steeds naar een andere ruimte van de Paradijshoeve bracht.
Even gepassioneerd werd verteld over de appel- en perenteelt van zorgboerderij Buytenhof en bijzonder duurzame champignonteelt. Els van Diermen, sectorspecialist food bij de Rabobank, bracht de doelstellingen van "Banking for Food" voor het voetlicht. Zij maakte meer dan duidelijk dat er nog heel veel voedsel verspild wordt. Niet bij dit Lions diner. Alles wat over was werd in doosjes met de gasten meegegeven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>