Het team van Ambachtszorg staat voor korte lijnen
Het team van Ambachtszorg staat voor korte lijnen

Gemeentelijke ondersteuning via lokale thuiszorgorganisatie

Algemeen

RIDDERKERK - Sinds kort kunnen inwoners van de BAR-gemeenten meer dan huishoudelijke hulp krijgen wanneer zij hier zelf niet meer toe in staat zijn. Thuiszorgorganisatie Ambachtzorg uit Ridderkerk heeft dit geregeld met de BAR-gemeenten. Zo kunnen mensen in hun vertrouwde omgeving blijven en ondersteuning krijgen waar nodig bij één organisatie, ook als het gaat om wijkverpleging.
Om huishoudelijke ondersteuning mogelijk te maken voor mensen in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk heeft thuiszorgorganisatie Ambachtzorg een contract afgesloten met die gemeenten. De gemeente geeft goedkeuring voor een algemene voorziening (huishoudelijke hulp) of een maatwerkvoorziening aan de hand van een persoonlijk gesprek. Wanneer zij dit nodig achten kan dit worden uitgebreid met bijvoorbeeld het bereiden van een maaltijd of boodschappen doen. "In veel gevallen komt het voor dat mensen naast deze ondersteuning een indicatie hebben voor wijkverpleging. Het is voor hen prettig dat zij voor beide nu ook bij Ambachtzorg terecht kunnen. Naast ons kantoor in Ridderkerk openen wij vanaf 1 juni ons nieuwe kantoor in Barendrecht. Zo blijven we dicht bij onze cliënten. We kunnen doordat we heel lokaal en kleinschalig zijn, snel schakelen en er echt zijn voor onze cliënten. Vanwege de nieuwe locatie en dit nieuwe contract zijn we op zoek naar huishoudelijke medewerkers die vanuit dit nieuwe kantoor willen gaan werken" vertelt Marjolein Stans, bestuurder bij Ambachtzorg.
Ambachtzorg is een kleinschalige thuiszorgorganisatie die gespecialiseerd is in dementie, chronische aandoeningen en tijdelijke zorg. Ambachtzorg biedt reguliere thuiszorg aan iedereen die dat nodig heeft in de Drechtsteden en BAR-gemeenten.

Advertenties uit de krant