Afbeelding

Spetterende ACZ-uitvoeringen op Nederlands Kampioenschap

Algemeen

RIDDERKERK - Het hele jaar keihard trainen, zowel in als buiten het water. Techniek, uitvoeringen, lenigheid, kracht. En nog eens…. en nog eens …. Maar niet voor niets! Vijfmaal Nederlands Kampioen (soli, duetten en ploegen 9-12 jr,  soli en duetten 12-15 jaar), driemaal zilver, eenmaal brons en tweemaal goud (techniek). Dat was de opbrengst van de spetterende uitvoeringen van ACZ het afgelopen weekend. Voor de combinaties (vanaf 14 jaar) en zwemsters van 9-12 (Age1) en 12-15 (Age2) vond hun NK plaats dit weekend in het Koning Willem Alexanderbad in Hoofddorp.

Figuren en combinatie
Na het technisch gedeelte stond ACZ al driemaal op het podium: met GOUD voor Mare Schallenberg (Age1) en Maria Lorenzini (Age2) en met Elif Teke ZILVER (Age1). In totaal deden 108 9-12-jarigen mee die in het afgelopen seizoen hun twee NK-limieten hadden gehaald. Bij de Age2 was de groep nog groter. Hier waren maar liefst 158 deelnemers.
In de middag won de spectaculaire ACZ-combinatie met Kim en Floor Schallenberg, Manolya Yapar, Laura van Meel, Hester Cup, Jade Middelhof, Marleen Brandhorst, Thara Maas, Laura Sijben en Maria Lorenzini met een spectaculaire uitvoering de ZILVEREN medaille.

Uitvoeringen 9-15 jaar
Op zondag vulden de ACZ-zwemsters dit aan met het Nederlands Kampioenschap en BRONS bij de Age1-duetten. Bij de soli 9-12 jaar werd Mare Nederlands Kampioen en Elif zwom naar het ZILVER.
Ook het enthousiaste Age 1-team (9-12 jr) met Mare, Elif, Rosalie en Maya Sirobokov, Letizia Holstvoogd, Senna Verwaal, Nina van Rijswijk en Claire Lanser mag zich dit jaar Nederlands Kampioen noemen. Maria Lorenzini behaalde deze titel bij soli Age2 met 1,5 punt verschil op de nummer twee.
Na de techniek stond het duet van Maya en Elif al als eerste genoteerd met maar liefst vijf punten voorsprong. Met hun duetuitvoering deden ze er nog een schapje bovenop om zich terecht Nederlands Kampioen te mogen noemen.
Als laatste onderdeel zwommen de ploegen Age2. In een heel competitief veld had de ACZ-ploeg (Eline Penning, Dionne Sijben, Floor, Maria, Femke Maertens, Kinscö Biró) zich na de techniek als eerste geplaatst. Na een geweldige uitvoering vergrootten ze de afstand alleen nog meer en ook zij werden Nederlands Kampioen!

Een korte impressie van al deze uitvoeringen is te bewonderen tijdens de ACZ Eindshows volgend weekend, zondag 24 juni om 14.30 en 16.30 uur in zwembad DeBlinkert aan de Valeriusrondeel, Capelle a.d. IJssel. Kaartjes zijn te bestellen voor € 3 via aczsynchro@gmail.com of op de dag zelf in het zwembad (indien nog kaarten beschikbaar). Van beginners tot de top van Nederland komt hier voorbij tijdens de show "Musicals".

Advertenties uit de krant