Afbeelding

Column Youri: Afschuwelijke trainingspakken

Algemeen

Is het u wel eens opgevallen, de vele jongens hier in een Feyenoordtrainingspak of shirt lopen? In Rotterdam en omstreken wordt ontzettend veel Feyenoordkleding gedragen. Het zal het komende seizoen nog meer opvallen, want Feyenoord heeft deze week de nieuwe trainingslijn onthuld. Lelijker dan dit heb ik het zelden gezien. Felgeel met wit en een zwarte broek. Toen ik de foto's voor het eerst op internet zag staan, hoopte ik dat het een grap was. Maar toen ik de beelden van de eerste training bekeek zag ik de spelers inderdaad het veld op komen wandelen in vlaflip-kleurige shirts. Afschuwelijk. Af en toe lijkt het alsof Feyenoord expres ieder jaar een lelijker shirt kiest.

Ik ben dan altijd benieuwd hoe dat gaat en wie daarover oordeelt. Waarschijnlijk worden er een aantal shirts op tafel gegooid en daar dan de mooiste (?) uit gekozen. In ieder geval niet het shirt dat het best bij Feyenoord past, want ik kan de kleuren geel en wit totaal niet aan de club koppelen. Groen en wit zijn de kleuren van Rotterdam, die kleuren zou ik dan enigszins nog wel begrijpen. Maar kiezen voor geel en wit, dat moet iemand zijn geweest die vroeger in het circus heeft gewerkt. Dan heb je Adidas als kledingsponsor en krijg je zo'n traingspak. Waar zijn de klassieke Adidaspakken gebleven? Dat de hoofdsponsor dit goedkeurt snap ik ook niet. Witte letters op een gele kleur zijn immers niet te lezen van tien meter afstand.

Ik heb trouwens nog even gegoogled. Feyenoord heeft gekozen voor een standaard ontwerp uit de Adidas-gids. Exact hetzelfde trainingspak, maar dan zonder Feyenoordlogo, vond ik bij een aantal online sportwinkels voor 85 euro. Feyenoordsupporters zullen voor datzelfde traingspak 125 euro moeten neerleggen. Dat alles voor een plaklogootje op je borst. Die zou je er net zo goed door je oma op kunnen laten strijken.

Maar hoe lelijk en hoe duur de pakken ook zijn, Feyenoordsupporters zullen ze altijd blijven kopen. Regio Rottterdam zal binnenkort dus geel kleuren. En let u op dat u in de Jumbo de juiste personen aanspreekt. De medewerkers kunnen qua kleding nogal op de klanten lijken...

Advertenties uit de krant