Afbeelding

Jacqueline Vlasblom (53)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Slikkerveer. Ruim tien jaar ben ik postbode. De laatste jaren loop ik door een groot gedeelte van Ridderkerk. Ik werk vijf dagen per week.

Hoe is het om postbode te zijn?

Ik vind het super leuk. Ik houd van het vrije gevoel, het de hele dag buiten zijn en daarnaast is het ook een heel sociale baan. Mensen groeten mij, maken een praatje en soms krijg ik heel persoonlijke verhalen te horen. Daar maak ik ook tijd voor, dat vind ik belangrijk. En wat betreft het weer, de hele dag zo'n miezerregen, daar word ik niet blij van en gladheid is niet prettig, maar storm vind ik geweldig. Het kan me niet hard genoeg waaien.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben vijf jaar geleden gescheiden. Ik woon nu samen met mijn twee katten Roos en Binkie. Mijn dochter is 28 jaar en getrouwd. Ze is van plan om samen met haar man in Zweden te gaan wonen. Dat vind ik natuurlijk minder. Nu wonen ze lekker in de buurt en ben ik er zo.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het fietsen met mijn vader op zondagen en ook de vakanties met het gezin naar de Veluwe. En later toen ik wat ouder was, het uitgaan in Las Palmas.

Waar word je gelukkig van?

Van mijn mooie uitzicht, de jaargetijden tijdens mijn werk. Dat verandert steeds weer, prachtig. Ook mensen blij maken, maakt mij gelukkig.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Sinds twee jaar is mijn vader dementerend. Het laatste jaar ging dit heel hard achteruit. Ik vind het moeilijk om te zien en ook dat ik mijn verhalen niet meer met hem kan delen. Mijn vader is echt mijn maatje.

Van wie krijg je inspiratie?

Hier moet ik toch ook mijn vader noemen. Hij werkte altijd hard met de mentaliteit: niet zeuren maar doorgaan. Zo probeer ik het ook te doen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop nog een lieve vriend te 'vinden' en ik zou heel graag weer een Mazda MX5 willen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Gezellig, harde werker, sociaal, positief en ze kan gek doen.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik doe alles op mijn gemakkie omdat ik iedere dag pas om elf uur begin. Eerst koffie, twee boterhammen met kaas, de kranten lezen via de laptop en dan nog wat huishoudelijke taken.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade. Vooral die witte, crispy repen. En Italiaans ijs. O, en kapsalon. Ja, ik houd van eten.

Wat zijn je angsten?

Ik heb een postnatale depressie gehad, die erg lang bleef hangen. Ik heb daarna veel angsten moeten overwinnen. Een van de weinige angsten die ik nu nog heb is vliegen. Het idee dat ik niet uit kan stappen als ik dat wil, vind ik niet prettig. Maar als mijn dochter in Zweden gaat wonen, zal ik deze angst misschien toch gaan overwinnen.

Wat vind je stom?

Dierenmishandeling, daar kan ik vreselijk kwaad om worden.

Mensen die klagen, terwijl ze niets te klagen hebben of mensen die niet dankbaar kunnen zijn voor wat ze hebben.
Agressie in het verkeer.

Wat zijn je hobby's?

Het klinkt misschien raar, maar mijn werk is mijn hobby.
Ook zit ik graag met de laptop op schoot.
Ik ga regelmatig naar de Waddeneilanden, wandelen langs het strand, fietsen. De natuur daar is prachtig en de kroegjes zijn heel gezellig.

Waar kijk je naar op televisie?

Nieuws, De Deurwaarder, Opsporing verzocht, de serie Dokter Deen en All you need is love.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat slanker willen zijn. Ik snoep te veel. Daar zou ik wel wat sterker in willen zijn. Ook kan ik soms te impulsief reageren. Ik zou dan eerst tot tien moeten tellen, maar dat is niet altijd lang genoeg.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik belde met mijn moeder om te vertellen hoe mijn dochter het heeft in Zweden.
Ze is er nu drie weken om aan haar Zweedse taal te werken.

Wat is je favoriete quote?

Vier het leven.

Advertenties uit de krant