Afbeelding

Patrick Vos (47)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben eigenaar van Taveerne Den Dill op het Dillenburgplein. De zaak is door mijn ouders opgericht in 1965. Als vijftienjarige hielp ik al mee in de zaak. Dus het werk is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben ook boven de zaak geboren en woon er nu zelf. Ik heb nog wel eens ander werk geprobeerd, zoals bij de technische dienst van Délifrance en bij een displaybedrijf, maar uiteindelijk was dit toch het leukste werk.
Ik ben ook penningmeester van de winkeliersvereniging hier en ik ben regelmatig te vinden bij sv Slikkerkeer.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben dertien jaar samen met Jolanda en uit een eerdere relatie heb ik twee zonen. Daan is achttien en Faas vijftien jaar. En dan hebben we nog hond Joop. Hij is tien jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

In de zomer gingen we in mijn beleving iedere dag zwemmen in het buitenzwembad De Dolfijn. Ook hadden mijn ouders een stacaravan vlakbij Renesse. Daarheen gaan was altijd leuk.

Waar word je gelukkig van?

Als mijn klanten een goede tijd in de zaak hebben gehad.
Ook van een glas rosé, op het balkon in de zon. Eigenlijk ben ik gewoon een gelukkig mens en word ik blij van zoveel dingen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik vind het naar om de mensen om wie ik geef verdrietig te zien.

Waar heb je voor het laatst hard om gelachen?

Ik lach veel en vooral om Jolanda. Zij is heel grappig. Pas hadden we een voetbaltoernooi waar we met een groep aan meededen. Toen heb ik ook veel lol gehad.

Mijn guilty pleasure op televisie is 'Love is in the air'

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou wel willen reizen. Naar Zuid-Afrika of met een camper door Europa heen toeren. Hoewel ik niet echt van kamperen houd, dus ik vraag me af of een camper wel wat voor mij is. Door het werk kunnen we niet zomaar een aantal weken achter elkaar weg en eigenlijk is dat niet erg. Ik vind mijn werk nog veel te leuk.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Rechtlijnig en duidelijk. En gezellig.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik lig iedere nacht rond twee of drie uur in bed, daarom sta ik rond tien uur op. Een bakkie koffie, de krant en een wandeling met Joop.

Wat zijn je hobby's

Ik wandel graag met Joop. Op de dijk of in het Donckse bos. Duiken vind ik ook erg leuk, maar dan wel op plekken zoals Curaçao. En wintersport.

Wat zijn je angsten?

Ik kan me soms wel zorgen maken over hoe de wereld er over dertig jaar uitziet. Die aanslagen enzo, het wordt steeds gekker. Hoe zal het voor onze kinderen zijn?

Wat vind je stom?

Zeurende mensen, hufters in het verkeer, rommel op straat. Van dat laatste zeg ik altijd wat, als ik het zie.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Beleefd zijn, normen en waarden. Als kind denk je altijd dat je de opvoeding heel anders gaat doen bij je eigen kinderen, maar in de praktijk doe ik het op dezelfde manier.

Waar kijk je naar op televisie?

Mijn guilty pleasure is 'Love is in the air'. Daar word ik dan ook veelvuldig mee gepest door Jolanda en de jongens. Ik kijk ook graag series via Netflix.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat kilootjes kwijt willen. Dan moet ik meer gaan sporten. Ik ben aan het kijken en praten over groepslessen in de sportschool. Maar voorlopig blijft het alleen nog bij praten.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn zoon Faas. Hij had gevraagd of ik een afspraak met de kapper voor hem wilde maken en daar belde ik hem over.

Wat is je favoriete quote?

Het is niet echt een quote, maar 'wees lief voor elkaar' vind ik een mooie. Ik vind de mensen zo intolerant naar elkaar toe.

Laten we elkaar meer in onze waarde laten en iedereen gelijk behandelen.

Advertenties uit de krant