Afbeelding

Zaterdag Wielerronde van Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Aanstaande zaterdag 21 juli kunnen Barendrechters genieten van de 48e Wielerronde van Barendrecht. De VIP-ruimte is verplaatst naar de Kruidentuin, waardoor de start en finish van het parcours een stukje is opgeschoven en nu te vinden is ter hoogte van de Kreek.  

Om 12 uur rijdt de Sportklasse Mannen/Masters 40+ een afstand van vijftig kilometer. Vanaf 13.30 uur rijden de Elite/Beloften/Amateur/Junioren Vrouwen 65 kilometer. Om 15.30 uur volgt een intermezzo, waarna om 16.15 uur de Elite/Beloften Mannen een afstand van honderd kilometer afleggen.

Op het buitenterrein van MFA Kruidentuin zijn veel activiteiten op een plek geconcentreerd, waarbij ook voor kinderen veel te beleven valt. Bij start en finish en de jurywagen aan de Binnenlandse Baan vindt men de buitenruimte voor bezoekers, de V.I.P.-ruimte en het horeca- en evenementenplein.

Melissa Sonders (24) is dit jaar de rondemiss. Zij is medewerker van kinderopvang Eiland Marlyne. Zij zal fungeren als gastvrouw voor de jury, speaker, bestuur en genodigden en zal de winnaars huldigen. Melissa doet in haar vrije tijd veel aan sport. ,,Ik vind het een eer om rondemiss te zijn bij Wielerronde Barendrecht. Ik fiets dan niet zelf, maar ik ben minimaal drie keer per week bezig met de beoefening van andere sporten."

Advertenties uit de krant