Er wordt regelmatig gewerkt in het Waalbos.
Er wordt regelmatig gewerkt in het Waalbos.

Natuurwerkdag Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Stichting Natuurbeheer Waalbos houdt zaterdag 21 juli een natuurwerkdag in het Waalbos. Dit keer wordt met een maaimachine gemaaid rondom de nieuw aangeplante fruitbomen en wordt het gras op een hoop geharkt. Ook wordt jacobskruiskruid getrokken in de stukken waar vee loopt, want jacobskruiskruid is in gedroogde vorm giftig voor vee. Bij voldoende animo is er ook onderhoud aan de wilgenhut en wordt de wilgenopschot verwijdert.
De start om 9 uur op het parkeerterrein aan de Waalweg (naast Waalweg 3, achter het parkeerterrein van Ross Lovell). Er wordt gewerkt tot ongeveer 13 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. Vrijwilligers eindigen met een broodje en soep. Graag vooraf aanmelden in verband met aantal te halen broodjes. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl.

Plantenexcursie
Zondag 22 juli is er een plantenexcursie door het Waalbos. Er wordt met name gekeken naar voorkomende planten, maar ook naar andere soorten. Vorig jaar was het heel bloemrijk omdat er veel ingezaaid was. Ook dit jaar komt nog een aantal aparte soorten voor zoals kroonkruid, kaardebol en bosandoorn.
De wandeling start om 10 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, een donatie is welkom. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl.

Advertenties uit de krant