Wethouder Cora van Vliet overhandigde het PREZO-bordje aan het zorgteam
Wethouder Cora van Vliet overhandigde het PREZO-bordje aan het zorgteam

Gouden keurmerk voor Riederborgh

Algemeen

Zorgcentrum Riederborgh heeft voor de tweede keer het gouden PREZO-keurmerk behaald. Wethouder Cora van Vliet mocht het hierbij behorende bordje vorige week uitreiken aan interim directeur Jacqueline van Ginneken en haar zorgteam.
"De felicitaties zijn voor de instelling, maar beter gezegd vooral voor al die mensen die er met hun professionaliteit én gedrevenheid voor hebben gezorgd dat De Riederborgh zo goed presteert" aldus de wethouder bij het overbrengen van de felicitaties namens het gemeentebestuur. De Riederborgh, dat al langer het keurmerk van Perspekt (ook goud) heeft, is trots op de mooie beoordeling voor het PREZO predicaat. "We hebben bewust gekozen voor PREZO omdat voor dit keurmerk de cliënt centraal staat. Dat staat bij onze zorg ook op 1. En dat staat niet alleen in onze visie, maar we passen dat ook daadwerkelijk toe" zegt Van Ginneken. Ze voegt eraan toe dat de Riederborgh op veel manieren de vinger aan de pols houdt: "Wat vinden onze bewoners van onze zorgverlening en bejegening. Dat wordt niet alleen gevraagd voor PREZO. We vragen dat het hele jaar en halen zo het hele jaar ervaringen op. Twee keer per jaar houden we een enquête en op dit moment lopen interviews voor de Zorgkaart Nederland."
De directrice voegt eraan toe dat Riederborgh een actieve cliëntenraad heeft, die niet schroomt om aan te geven dat zaken op een andere manier moeten worden aangepakt. Een pluspunt vindt ze ook dat bewoners niet anoniem zijn. "We kennen onze mensen en leven met ze mee. Ook met de familie delen we de mooie en minder mooie momenten."
Cora van Vliet complimenteert de Riederborgh hiermee. "Zorg verlenen is geen mechanische bezigheid. Het is meer dan het zorgen voor een natje en droogje op zijn tijd. Mensen willen gezien en gehoord worden."

Advertenties uit de krant